'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στο “πόδι” η Θεσσαλία, διεκδικεί αποζημιώσεις για τους Μεσογειακούς

Οι Θεσσαλοί μας είχαν συνηθίσει για τις συχνές αγροτικές τους κινητοποιήσεις. 

 Να που τώρα όμως, η απώλεια των Μεσογειακών αγώνων τους οδηγεί για μια ακόμη φορά στο δρόμο. 

Πιο συγκεκριμένα, ένορκη διοικητική εξέταση η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες προς κάθε πλευρά, ακόμα και προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Ισίδωρο Κούβελο, ζητά ο εμπορικός κόσμος του Βόλου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται να λειτουργήσει ως βήμα εκτόνωσης των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι υπό το πρόσχημα της προσέλκυσης των αγώνων είχαν προβεί σε επενδύσεις ώστε να υποδεχθούν το όποιο τουριστικό κύμα. Τώρα οι επιχειρηματίες ζητούν ΕΔΕ με πρόσχημα τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη τους. 

Μια διαδικασία η οποία σαφώς αγγίζει τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη κ. Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος όπως χαρακτηρίστηκα γράψαμε την περασμένη Κυριακή δήλωνε στις αρχές Δεκέμβρη πως «η πορεία προς τους αγώνες διεξάγεται ομαλά».

Σαν να μην έφθαναν τα παραπάνω και διαισθανόμενη το πρόβλημα που προκύπτει στην πορεία του νεοπαγούς της κόμματος, της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και της ίδιας της οικογένειάς της, η Ντόρα Μπακογιάννη προετοιμάζει περιοδεία στο Βόλο στα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα εκπρόσωπος της στην περιοχή είναι η κα. Έλενα Αντωνοπούλου η οποία και οργανώνει πρόγραμμα επαφών σε όλους τους Δήμους της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος Κούβελος έχει αποφύγει να παραβρεθεί στην πόλη του Βόλου, καθώς το εις βάρος του κλίμα είναι βαρύ.


Ταυτόχρονα, το θέμα φαίνεται να συντηρεί από τη μεριά της ΝΔ με προφανή στόχο να εκθέσει την Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο τελευταίος σε κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόνισε πως θα ζητήσει την στήριξη των υποδομών που είχαν απαιτηθεί για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο. Μάλιστα για το θέμα έχει ζητηθεί και σχετική συνάντηση.


Κοινώς οι φορείς της Θεσσαλίας απαιτούν ούτως ή άλλως από την κυβέρνηση να δώσει τα 126 εκατ. Ευρώ που είχε τάξει στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, τέσσερις βουλευτές από τη Θεσσαλία, παρότι είχαν κληθεί όλοι, οι δήμαρχοι Βόλου και Λαρισαίων Π. Σκοτινιώτης και Κ. Τζανακούλης, καθώς και ο πρόεδρος της μέχρι πρότινος Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ), Γ. Κολέτσας.

Οξύτατες, ήταν οι αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν, κυρίως μεταξύ του βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη, με τον πρόεδρο της ΟΕΜΑ, αλλά και με συναδέλφους του από τη Μαγνησία (Κ. Καρτάλη, Θ. Νάκο και Ρ. Ζήση), στο πλαίσιο της συζήτησης για τον επιμερισμό των ευθυνών που οδήγησε στην απώλεια των Αγώνων.


Αδειάζει τον Κούβελο η Διεθνής     Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων


Πάγια γραμμή υπεράσπισης του Ισίδωρου Κούβελου ήταν πως από τη μεριά της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων τηρήθηκαν πλήρως τα συμφωνημένα. Όπως επισήμανε όμως ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι, σε επιστολή που έστειλε χθες με mail, στο Δήμο, επισήμανε ότι «από την αρχή οι προθεσμίες δεν τηρήθηκαν και η ΔΕΜΑ χρειάστηκε να παρέμβει επανειλημμένα, ενώ η ΟΕΜΑ συγκροτήθηκε πολύ αργά. Στις 24 Μαρτίου έληγε τελεσίγραφο για να επιδοθεί ρήτρα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση».  


«Η ΔΕΜΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της αποφάσισε να αφαιρέσει τους αγώνες, παρότι η Ελλάδα έχει σημαντική συμβολή στην ιστορία των αγώνων και όλα αυτά αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της ανικανότητας της Ελληνικής πλευράς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρόλο που η οικονομική κρίση αποτελεί έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα», επισημαίνεται στην επιστολή της ΔΕΜΑ. Εκφράζουμε τη λύπη μας, παρόλο που η ΔΕΜΑ όφειλα τους Μ.Α. στην Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατόν να περιμέναμε περισσότερο, αν θέλαμε να σώσουμε τους αγώνες», καταλήγει η επιστολή της ΔΕΜΑ προς το Δήμο Βόλου.


Αίσθηση πάντως προκαλούν και καταγγελίες πως 22 από τους 25 υπαλλήλους της οργανωτικής Επιτροπής δεν εργάζονταν στο Βόλο αλλά είχαν μεταταχθεί στην Αθήνα! Παράλληλα, από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.

 Αστέριος Ρουντούλης, ζητήθηκε τα χρήματα που δόθηκαν, μαζί με τους μισθούς του προέδρου και των υπαλλήλων να επιστραφούν, γιατί είναι χρήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.



Διαβάστε κι άλλα ρεπορτάζ στο http://www.magnesianews.gr/ και στο http://www.magnesianews.gr/News/
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=103608

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου