'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τρόμος για τη νύχτα στην Αίγυπτο!!!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία Ελευθερίας του Καΐρου ζητούσαν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. 

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μπουμπάρακ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.


Νωρίτερα το κίνημα της αντιπολίτευσης και ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι δίνουν «τελεσίγραφο» στον Μουμπάρακ να φύγει έως την Παρασκευή, ενώ οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» λένε «όχι» σε συνομιλίες μέχρι να πέσει το καθεστώς.


Η λαοθάλασσα των συγκεντρωμένων έχει ξεπεράσει, ως φαίνεται, κάθε προσδοκία των διοργανωτών, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντικαθεστωτική διαδήλωση από την έναρξη της εξέγερσης.


Με τις αιματοβαμμένες διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών να αποτελούν παρελθόν, τουλάχιστον προς το παρόν, η μαζική αυτή συσπείρωση, «διαδήλωση του ενός εκατομμυρίου» όπως την είχε προαναγγείλει η αντιπολίτευση, χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό, πάθος και παλμό, ενώ ενωμένοι σαν μία γροθιά οι δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι τραγουδούν και προσεύχονται όλοι μαζί.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια, ωστόσο, μια ομάδα διαδηλωτών έσπασε ένα οδόφραγμα που το «συγκρατούσαν» πέντε τανκς και ένα φορτηγό.


Επί του παρόντος οι διαθέσεις των στρατιωτών είναι φιλικές και δείχνουν να στηρίζουν τους διαδηλωτές. Μάλιστα εκτιμάται ότι σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο και ξεκινήσουν ξανά επεισόδια, τότε μια μεγάλη πλευρά των στρατιωτών θα αλλάξει «στρατόπεδο» και θα ταχθεί στο πλευρό του κόσμου.


Πάντως όπως δηλώνει κόσμος στο protothema.gr «η σημερινή νύχτα θεωρείται η πιο κρίσιμη» και οι περισσότεροι δήλωναν ότι «τρέμουν την ώρα που θα πέσει το σκοτάδι».





http://www.protothema.gr/world/article/?aid=103635

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου