'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Stop» από Ραγκούση στις νομιμοποιήσεις μεταναστών

Καταργεί την υπουργική απόφαση Παυλόπουλου από το 2009
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις...
είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες, όπως άλλωστε δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια νομιμοποίηση κατά τους τελευταίους 15 μήνες» επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Για την υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, ο υπουργός Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα, καταργεί προηγούμενη απόφαση του 2009 επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν προβεί στην εξατομικευμένη νομιμοποίηση 15 αλλοδαπών, ως επί το πλείστον μαροκινής ιθαγένειας, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα -και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είχε αποκαλύψει ότι, έπειτα από απεργία πείνας και λόγω προβλημάτων υγείας που αυτή προκάλεσε σε 15 μετανάστες, αυτοί νομιμοποιήθηκαν -υπήρχε σχετική απόφαση του τότε υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως είπε, ίσως έτσι εξηγείται και η κατάληψη της Νομικής, «πριν από μόλις δύο χρόνια, δηλαδή εκεί στις αρχές του 2009, τέλη του 2008, είχε πάλι ξεκινήσει μία προσπάθεια 15 -αν θυμάμαι καλά- Μαροκινών, πάλι από τα Χανιά, πάλι από το περίφημο στέκι Χανίων. Οι οποίοι είχαν ξεκινήσει, είχαν έρθει Αθήνα, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας και τελικά τι έγινε; Νομιμοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αυτό ήταν η μεγάλη ενθάρρυνση όλης αυτής της ιστορίας που έφτασε τώρα μέχρι τη κατάληψη της Νομικής, γιατί στην πραγματικότητα τι θέλανε να κάνουν; Θέλανε να κάνουν το ίδιο -να το πω έτσι- την ίδια προσπάθεια, θεωρώντας ότι με τα ίδια αντανακλαστικά θα λειτουργήσουμε και εμείς. Πράγμα το οποίο, βεβαίως, θέλω άλλη μία φορά να πω, ότι δεν έγινε, όπως είδατε. Έληξε η κατάληψη της Νομικής, χωρίς εμείς να υποχωρήσουμε ούτε κεραία σε αυτό, ούτε μπορούμε ούτε πρέπει ούτε μας επιτρέπεται να το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε και στο μέλλον».

Ο υπουργος εκτίμησε ακόμη ότι αρχικά οι πρυτανικές αρχές έκαναν λάθος, το οποίο διόρθωσαν στη συνέχεια, ενώ τόνισε ότι αναμένει και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.



PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου