'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τρόικα προς Βενιζέλο: Συνεχίστε το «κούρεμα» αμυντικών δαπανών

Με καφέδες υποδέχθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τα επτά στελέχη της Τρόικα που τον επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

Οι ελεγκτές των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέμειναν μισή ώρα στο γραφείο του υπουργού Άμυνας πίνοντας καφέ και συζητώντας χαλαρά για τα οικονομικά της άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, οι επτά «Τροϊκανοί» εξήραν τη συμβολή του Πενταγώνου στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβλήθηκε το 2010 και ζήτησαν συνέχιση της προσπάθειας και το 2011.

Επισημαίνεται ότι πέρυσι εξοικονομήθηκε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή ξοδεύτηκαν ένα δις λιγότερα χρήματα από τα αρχικώς προϋπολογισθέντα για αγορές εξοπλιστικών συστημάτων και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ενόπλων δυνάμεων.


«Στόχος μας είναι αυτή η συμβολή να είναι διαρκής», φέρεται να είπε στους επτά ελεγκτές ο κ. Βενιζέλος ο οποίος δεσμεύθηκε ότι το 2011 σχεδιάζεται να συμμαζευτεί ο αρχικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά ακόμη 400 εκατ. ευρώ.


Συνεχίστε να μειώνετε δαπάνες, ήταν το μήνυμα των αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν όταν ο κ. Βενιζέλος τους εξήγησε πώς θα υλοποιηθεί το περαιτέρω νοικοκύρεμα μέσα από τη νέα δομή δυνάμεων και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών.


Και κάπου εκεί η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφού τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και οι επτά φιλοξενούμενοι ελεγκτές είχαν πιει και τα καφεδάκια τους, «κερασμένα» από τις προϋπολογιζόμενες αμυντικές δαπάνες...


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου