'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Καβάλα: Τα ΕΛ.ΤΑ ζητούν από συμβασιούχο ταχυδρόμο τα χρήματα που του έκλεψαν!!

Aπό τη μια περιπέτεια στην άλλη μπαίνει ο συμβασιούχος ταχυδρόμος, που έπεσε θύμα ληστείας...

την περασμένη Τρίτη μέσα στο παντοπωλείο που λειτουργούσε ως πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ και εξυπηρετούσε συνταξιούχους στο Ζυγός και τη γύρω περιοχή.

Ο λόγος για τον Σταύρο Σακόπουλο, από τον οποίο οι δύο ληστές απέσπασαν το ποσό των 20.000€, ποσό που καλείται να καταβάλει ο ίδιος στην υπηρεσία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με το μόνιμο προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ, που δεν έχουν τέτοια υποχρέωση σε αντίστοιχη περίπτωση.


Τα τελευταία 4,5 χρόνια για 10 μέρες κάθε μήνα, διακινεί περί τις 200.000€ για τους συνταξιούχους σε Ζυγός, Νέο Ζυγός και Κρυονέρι. Δεν ήξερε όμως τι τον περίμενε όταν υπέγραφε την τελευταία σύμβαση που όπως λέει ο ίδιος, δεν ήταν ίδια με αυτήν των προηγούμενων ετών: «η τελευταία δεν ήταν όπως οι προηγούμενες, που ανέφεραν ότι αν αποδειχθεί κλοπή, ληστεία κλπ αναλαμβάνει η υπηρεσία.


Γνωρίζοντας ότι είναι ίδια η σύμβαση την υπέγραψα χωρίς να τη διαβάσω. Η σύμβαση λέει ότι για οποιοδήποτε έλλειμμα ανεξαρτήτου υπαιτιότητας, είναι υπεύθυνος ο ταχυδρόμος. Φυσικά δεν λέει για ληστεία, γιατί τότε ποιος θα υπέγραφε μια τέτοια σύμβαση;».


Μετά το περιστατικό ήρθε σε επαφή με τον προϊστάμενο περιφερειάρχη των ΕΛΤΑ στην Καβάλα, ο οποίος όπως μεταφέρει στο evdomi.gr... «μου είπε ότι η υπηρεσία είναι αμείλικτη και πρέπει να τα πληρώσω εγώ», όμως σύμφωνα με τον κ. Σακόπουλο, τα ΕΛΤΑ είναι ήδη καλυμμένα λόγω ύπαρξης εγγυητικής:

«Για να αναλάβουμε χρέη ταχυδρομείου, έχουμε κάποια εγγυητική. Η δική μου για να παίρνω 20.000€ ήταν 20 χιλιάδες ευρώ. Δεν έχουν πρόβλημα δηλαδή τώρα. Είναι καλυμμένοι. Εγώ πρέπει να κινηθώ νομικά για να μπορέσω να αποδείξω ότι δεν φταίω».

Κι όλα αυτά για «ένα μηνιάτικο 1.200 ευρώ περίπου» που είναι η αποζημίωση, ο ίδιος είναι αυτασφάλιστος, διατρέχει όλους τους γνωστούς κινδύνους και φυσικά χωρίς να δικαιούται άδεια ή οτιδήποτε άλλο. «Αυτά τα γνώριζα και δεν κάνω παράπονα. Αυτό που δεν γνώριζα ήταν ότι θα έχω τώρα τόσα τρεχάματα με δικηγόρους για να βγάλω άκρη με αυτό»


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου