'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Άντρο παρανόμων η Ήπειρος!!

Χάθηκε το αίσθημα ασφαλείας...

Σε «νούμερο ένα» πρόβλημα αναδεικνύεται για την Ήπειρο η εγκληματικότητα. Διακινήσεις ναρκωτικών, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, βιασμοί, ανθρωποκτονίες είναι πλέον γεγονότα καθημερινά, τα οποία δυστυχώς έχουν μετατρέψει την περιοχή κυριολεκτικά σε άντρο παρανόμων!


Το αίσθημα ασφαλείας έχει χαθεί, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους κατοίκους των ορεινών και απομονωμένων περιοχών, οι οποίοι ζητούν άμεση ενίσχυση των μέτρων φύλαξης. Και στις Ηπειρωτικές πόλεις όμως, τα πράγματα δεν πάνε πίσω, αφού οι λογής- λογής «ποντικοί» τρυπώνουν καθημερινά σε σπίτια, καταστήματα, σπάνε αυτοκίνητα, ενώ δεν διστάζουν να απειλούν ηλικιωμένους ακόμη και ανήλικους, σε κεντρικούς δρόμους. Τα λεπτομερή στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, αποδεικνύουν τώρα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι τα κυκλώματα αλωνίζουν την Ήπειρο, η παρανομία βασιλεύει και οι εποχές, που περιστατικά σκληρής βίας ήταν σπάνια, τώρα πλέον έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά.

Αναλυτικότερα, μέσα στο 2010 σημειώθηκαν 249 παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών! Τα περισσότερα έγιναν τον Ιούνιο (32) και τα λιγότερα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβρη (14). Από τα περιστατικά αυτά, εξιχνιάστηκαν 237, ένα ποσοστό δηλαδή 95%!


ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Αυτό αποδεικνύει, ότι η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ήπειρο κάνει εξαιρετικά την δουλειά της. Καθημερινά παλεύει για την πάταξη ενός φαινομένου, που τείνει να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί της Δίωξης βρίσκονται συνεχώς στις επάλξεις και είναι αφανείς ήρωες, αφού πολλές φορές έχουν εξιχνιάσει μεγάλα κυκλώματα ναρκωτικών.
Υπογραμμίζεται, ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες εισάγονται από την Αλβανία, αφορούν κυρίως χασίς, ενώ το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους και σκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Σημαντικά είναι τα στοιχεία και για τη δράση των «ποντικών» στην Ήπειρο. Έτσι, συνολικά το 2010 έγιναν 824 κλοπές, ή 67 το μήνα! Οι περισσότερες διαπράχθηκαν τον Ιούνιο (88) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (45), γεγονός, που σημαίνει, ότι το καλοκαίρι, που πολλοί λείπουν σε διακοπές, οι διαρρήκτες κάνουν «χρυσές δουλειές».
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εξιχνιάστηκαν μόλις οι 117, ένα ποσοστό της τάξης του 14,1%. Ειδικοί σημειώνουν, ότι οι περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις γίνονταν από σπείρες, οι οποίες δρουν κυρίως σε απομονωμένες ορεινές περιοχές, αλλά τελευταία αυξήθηκαν τα κρούσματα και μέσα στις πόλεις.
Εξάλλου, αρκετοί δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι στις πόλεις οι περισσότεροι εργάζονται και λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι τους. Έτσι, τρυπώνουν και ξαφρίζουν, κυρίως κοσμήματα και βεβαίως πρωτίστως μετρητά!
Πιο συγκεκριμένα, έγιναν 277 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν μόλις 22, ενώ οι δράστες… προτίμησαν καταστήματα 122 φορές (!), από τις οποίες εξιχνιάστηκαν μόνο οι 35 περιπτώσεις.
Η αύξηση των λαθρομεταναστών, που δεν είχαν χρήματα ούτε για φαγητό, αλλά και η συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει τις τσέπες όλων, αποτελούν κάποιες από τις αιτίες για τις ολοένα και αυξανόμενες κλοπές στην περιοχή μας.
Σε ότι αφορά τα εγκλήματα, το 2010 έγιναν 3, ενώ άλλες 7 φορές διάφοροι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν! Εξιχνιάστηκαν από τις 10 συνολικά οι 8 περιπτώσεις. Το μήνα Μάιο σημειώθηκαν τα περισσότερα περιστατικά, μια ανθρωποκτονία και μια απόπειρα. Έγιναν ακόμη 7 βιασμοί, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι έξι!

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ…

Οι Ηπειρώτες ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης, τόσο στις παραμεθόριες περιοχές, όσο και μέσα στις πόλεις. «Έχει χαθεί πια εντελώς το αίσθημα ασφάλειας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε, για παράδειγμα, την τσάντα στο αυτοκίνητο ή να φύγουμε για λίγο και να μην κλειδώσουμε το σπίτι. Μας κυριεύει η ανασφάλεια, αφού κανείς δεν ξέρει πλέον ποιος και τι είναι ο διπλανός του» λένε στον «Π.Λ.» Γιαννιώτες, που και οι ίδιοι έχουν πέσει θύματα κλοπής.
Αλλά σημαντική καθίσταται η ανάγκη και για ενίσχυση των συνόρων με περισσότερες περιπολίες στις ακριτικές περιοχές, όπως σε Φιλιάτες, Κόνιτσα, Πωγώνι κ.α. Εκεί, οι λιγοστοί ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με κακοποιούς, που άλλοτε τους παίρνουν και τα λίγα χρήματά τους και άλλοτε τους… δένουν στο ίδιο τους το σπίτι!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ;

Δεν λείπουν, όμως, και τα ερωτηματικά από κατοίκους και Φορείς, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια η Αστυνομία. Τα αυτοκίνητά της έχουν να κάνουν «σέρβις» αρκετό καιρό, πολλά είναι καθηλωμένα, ενώ σημαντική είναι και η έλλειψη προσωπικού. «Αν δεν ενισχυθούν τα σύνορα της χώρας, οι περιπολίες συνοριοφυλάκων κτλ, πώς θα μείνουν και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών μας;» λένε Αυτοδιοικητικά στελέχη ακριτικών Ηπειρωτικών Δήμων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ…

Έκρηξη, όμως, της εγκληματικότητας παρατηρήθηκε και σε όλη την Ελλάδα το 2010. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις ανήλθαν σε 90.939 σε ολόκληρη την επικράτεια (!), όταν τον προηγούμενο χρόνο ήταν 72.658 και το 2005 λιγότερες από τις μισές (44.100)! Οι ληστείες τη χρονιά που πέρασε έφτασαν τις 6.097, όταν το 2009 ήταν 4.708 και οι ανθρωποκτονίες ανήλθαν σε 175.


proinoslogos.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6463.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου