'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στους δρόμους γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές - Ταλαιπωρία ακόμη για τους πολίτες

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία. Στους δρόμους αυτή την ώρα γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Συνεχίζονται οι απεργίες με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση.

Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους νοσηλευτές να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ χιλιάδες πολίτες είναι στα όρια της απόγνωσης


Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει προκαλέσει θύελλα στο χώρο της Υγείας.

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.


Νωρίτερα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για το μέλλον της κατάληψης στο αμφιθέατρο του υπουργείου και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.


Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 500.000 ραντεβού.


Απεργιακός χάρτης:


- Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

- Έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.
- Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα είναι κλειστά και την Πέμπτη.
- Σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε διάλογο, την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου να συμφωνηθούν συγκεκριμένα ζητήματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «αναλήθειες» τα όσα λένε οι γιατροί πως το νέο νομοσχέδιο θα τους μετατρέψει σε μεροκαματιάρηδες των 500 ευρώ.


Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως κάθε τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία θα είχε προβλήματα στον δικαστικό της έλεγχο και, επομένως, «και να ήθελε κάποιος να το κάνει, δεν μπορεί».


Σχετικά με το αίτημα των γιατρών να αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος είπε όμως ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.


Κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι «περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».


Στο νομοσχέδιο υπήρξαν αλλαγές και «βελτιώσεις οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ». Μεταξύ των αλλαγών, είναι η κατάργηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία, μετά τη λήξη της βουλευτικής τους θητείας, οι γιατροί μπορούσαν να τοποθετηθούν διευθυντές στο ΕΣΥ.


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως -όπως είπε- πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου