'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Το gay parade του Μπουτάρη "άναψε" φωτιές

Φωτιές άναψαν στη Θεσσαλονίκη οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη πως θα επέτρεπε ένα gay pride στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. 

 Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό ομοφυλοφίλων έκανε λόγο για γκέι γάμους, γκέι παρελάσεις, αλλά και αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο για να επιτρέπονται οι υιοθεσίες.

Ολα τα θέματα έχουν βαρύτητα, αλλά δεν έχουν την ίδια προτεραιότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ χθες διευκρίνισε ότι αν υπήρχε το αίτημα, θα επέτρεπε ένα gay pride στη Θεσσαλονίκη, αφού κατά τη δική του άποψη οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Ωστόσο, είπε ότι δεν αποτελεί δική του προτεραιότητα. Πρόσθεσε δε ότι όταν η πόλη κυριαρχείται από φοβίες, αν δεν ανοίξεις πάρα πολλά θέματα μαζί, δεν γίνεται τίποτα.

Οι δηλώσεις του δημάρχου φαίνεται πως θα ανοίξουν κύκλο συζητήσεων, αλλά και αντιπαραθέσεων στη συμπρωτεύουσα, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου.
«Γκέι φίλους έχω κι εγώ, αποκλεισμούς δεν μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει «θέμα» με τους ομοφυλόφιλους.

Ωστόσο, στη συνέχεια «επιτίθεται» τονίζοντας: «Αλλο, όμως, αυτό και άλλο οι γάμοι και οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων. Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν τις κανονικές παρελάσεις και να καθιερώσουν τις γκέι παρελάσεις» κατήγγειλε οργισμένος ο κ. Ψωμιάδης. «Είμαι κάθετα αντίθετος. Φτάνει πια με το να παραδίδουμε την κοινωνία μας στους δήθεν προοδευτικούς» τόνισε «φωτογραφίζοντας» τον κ. Μπουτάρη.

Επίσης, την ήπια αντίδραση του μητροπολίτη μετέφεραν από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη. «Ο σεβασμιότατος αντιμετωπίζει το θέμα υπενθυμίζοντας ότι η Εκκλησία έχει ρυθμίσει τα θέματα αυτά και έχει επ' αυτών διατυπώσει τις απαράβατες θέσεις της από αιώνων. Ο σεβασμιότατος, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, είχε εκφραστεί για το θέμα πριν από λίγα χρόνια σε μια ανάλογη πρόταση του κ. Αλαβάνου. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει τις θέσεις του» τόνισαν από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ο Ανθιμος, λοιπόν, είχε κάνει τότε λόγο για «Σόδομα και Γόμορρα» και για «θεσμοθετημένη αμαρτία»!


madata.gr
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου