'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΛΛΕΣ 2 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Ο φάκελος-βόμβα ήταν η τρίτη... επιχείρηση των τρομοκρατών, που έχουν ανοίξει βεντέτα με τον υπουργό

Μετά την εκτέλεση του Γκιόλια, φόβος και τρόμος έχει καταλάβει μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικαστές


Στον πόλεμο που κήρυξε κατά των τρομοκρατών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήρθε να προστεθεί, μετά τον μικρό Αφγανό και τον υπασπιστή του, άλλος ένας νεκρός, ο ενοχλητικός δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας (συνολικά δηλαδή επί των ημερών του έχουν εκτελεσθεί άγρια τρία άτομα), ενώ κρεμασμένη είναι η ασφάλεια και η τάξη και η προστασία του πολίτη μόνο τύποις αναφέρεται στον τίτλο του υπουργείου του!
Ο φόβος έχει φωλιάσει σ' όλους τους χώρους, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες τρέμουν και τη σκιά τους. (Και οι εταιρείες σεκιούριτι κάνουν χρυσές δουλειές, η ζήτηση ιδιωτικών αστυνομικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα).

Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες από έγκυρες πηγές, ο φάκελος-βόμβα που έστειλαν στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι τρομοκράτες ήταν η ΤΡΙΤΗ απόπειρα εναντίον του. Από τις δύο άλλες, για τις οποίες τίποτε δεν ανακοινώθηκε, προφανώς γιατί πρόλαβαν και τις απέτρεψαν, η μια έγινε στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στην Αθήνα.

Έτσι χαμένοι μέχρι τώρα στον πόλεμο κατά των «επαναστατών» είναι το κράτος και οι πολίτες, ενώ έχει πληγεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό κι αυτό έχει επιπτώσεις, αφού λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα ή να έρθουν να κάνουν δουλειές εδώ, να επενδύσουν.

Δεν ανοίγεις πόλεμο, αν δεν έχεις προετοιμάσει τον «στρατό» σου, αν είναι διαλυμένος, αν δεν έχεις αξιωματικούς που να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μπουν στη μάχη και δεν έχουν πάρει τις καρέκλες με κομματικό πιστοποιητικό. Να τους έχεις αξιοποιήσει όλους με κριτήρια την ικανότητα και το πάθος για τη δουλειά που κάνουν, να γνωρίζεις τον αντίπαλο, να έχεις εντοπίσει τις αδυναμίες του, και να έχεις σωστές υπηρεσίες πληροφόρησης, έλεγε κορυφαίο διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά φωτίζουν άπλετα τις ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Καλά τα λόγια και οι μεγαλοστομίες, αλλά πρώτα να υπάρξει έργο. Κι εδώ όπου έχει βοηθήσει η τύχη (παλιότερα με τον Ξηρό και πρόσφατα με τον Φούντα) υπήρξε αποτέλεσμα. Αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Μυστικές Υπηρεσίες, δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, όπως σ' άλλες χώρες.

Δεν μπορεί πάντως κανένας μας να υποβαθμίσει ή να κλείσει τα μάτια στην ωμή πραγματικότητα, ότι υπάρχει ξανά «αναβάθμιση» της τρομοκρατίας. Έχει γίνει αδίστακτη, κτυπάει με μίσος -τι άλλο δηλώνει το άδειασμα 15 και 20 σφαιρών;- και όπου θέλει, και έχει «εκσυγχρονισθεί» από πλευράς μεθόδων και παγίδευσης του στόχου. Ο τρόπος που «κατέβασαν» τον Γκιόλια, ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο, ήταν, κακά τα ψέματα πανέξυπνος και σατανικός και επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση...

Έχουν, όπως φαίνεται, στρατολογήσει νέα παιδιά, από ευκατάστατες μάλιστα οικογένειες, αλλά και από τον αναρχικό χώρο, που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Και έχει απόλυτα δίκιο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας που λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχει κατά αποκλειστικότητα το φαινόμενο της «αναρχικής τρομοκρατίας»!

Για ποιον λόγο

Πάγωσε ο κόσμος ακούγοντας το πρωί της περασμένης Δευτέρας την τηλεόραση να μεταδίδει την είδηση της εκτέλεσης, στην εξώπορτα της πολυκατοικίας όπου έμενε, του Σωκράτη Γκιόλια. Αρχικά πήγε η Αστυνομία να πει ότι πρόκειται για... ξεκαθάρισμα λογαριασμών, για συμβόλαιο θανάτου και δεν ήταν «δουλειά» τρομοκρατών.

Αργά το απόγευμα ανέκρουσαν πρύμναν όταν διαπιστώθηκε ότι οι κάλυκες πιστοποιούσαν τη χρήση του ίδιου όπλου που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο ALTER, στην εκτέλεση με 27 σφαίρες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Το ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι γιατί «επέλεξαν» τον Γκιόλια, έναν ιδιόρρυθμο μεν δημοσιογράφο αλλά απόλυτα καθαρό, που είχε εντυπωσιακή πορεία από το μπλογκ του, το «Troktiko». Που πράγματι ενοχλούσε... Ο μόνος λόγος είναι ότι τους κατέκρινε με σκληρές φράσεις, ότι είναι... καραγκιόζηδες και ψευτοεπαναστάτες, μέχρι και γερμανοτσολιάδες. Η ανάρτηση της φωτογραφίας του στο γνωστό «Ιndymedia» ενισχύει την εκτίμηση ότι τους είχε μπει στο μάτι...

Το πρώτο θύμα του διαδικτύου

Ό,τι όμως και να του είχαν «χρεώσει», γεγονός είναι ότι δολοφόνησαν έναν άνθρωπο, έναν μαχητικό δημοσιογράφο, κι αυτό επιτυγχάνει τον σκοπό, που πολλοί θέλουν, τη φίμωση των απείθαρχων, ή το... λιγότερο να είναι οι δημοσιογράφοι πιο... προσεχτικοί στο τι γράφουν και λένε...

Δεν πρέπει πάντως να υποβαθμιστεί, αντίθετα είναι καίριο γεγονός, ότι για πρώτη φορά κτυπάνε οι τρομοκράτες άνθρωπο του διαδικτύου, του νέου μέσου επικοινωνίας που φθάνει σε κάθε σπίτι σ' ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο σκοτάδι πάλι...

Έως τώρα οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο φως... Το μόνο στοιχείο είναι ότι ο σωματότυπος των εκτελεστών ήταν ο ίδιος με αυτόν των ατόμων που είχαν πάρει μέρος σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Επίσης μιλούν και για μια κοπέλα που μετέχει σε δολοφονικές αποστολές.

Απούσα η κοινωνία...

Σε άλλες χώρες όπου δρα η τρομοκρατία, στην κηδεία των θυμάτων πλημμυρίζουν οι δρόμοι από κόσμο σε ένδειξη αντίστασης. Εδώ πού τέτοια θαύματα. Στην κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια ελάχιστος ήταν. Κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν παραβρέθηκε.


ΠΗΓΗ: http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου