'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οι "φίλοι μας οι 'Άγγλοι", υπέρ της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε.

Θυμός του Κάμερον για τις καθυστερήσεις της ενταξιακής πορείας.

Ο κ. Κάμερον, δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει μια "μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη" η οποία θα συνδράμει στο να δημιουργηθούν σχέσεις με τη Μέση Ανατολή.

Επίσης συνέκρινε την εχθρότητα ορισμένων κρατών μελών της Ε.Ε. με την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν, με τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σάρλ Ντε Γκολ τη δεκαετία του 1960.

Σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο κ. Κάμερον επισήμανε ότι θέλει να "στρώσει" το δρόμο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. προσθέτοντας ότι: "H Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά μας και ζωτικής σημασίας για την διπλωματία μας".

"Όταν αναλογίζομαι τι έχει κάνει η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Ευρώπης, όπως επίσης τι κάνει σήμερα στο Αφγανιστάν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων με κάνει να θυμώνω για την καθυστέρηση που υφίστασθε" υπογράμμισε ο κ. Κάμερον.

"Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Πιστεύω ότι είναι λάθος να λέμε ότι η Τουρκία μπορεί να φυλάει τη κατασκήνωση και να μην της επιτρέπεται να μπει στη σκηνή. Γι΄αυτό υπόσχομαι ότι θα παραμείνω ισχυρός συνήγορος στις προσπάθειές σας για την ενταξιακή σας πορεία στην Ε.Ε. και θα συμβάλω τα μέγιστα στα ανώτατα επίπεδα της ευρωπαϊκής διπλωματίας" τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου.

Ακόμη ο Ντέιβιντ Κάμερον κατηγόρησε για προστατευτισμό, στενόμυαλο εθνικισμό και προκατάληψη όσους αντιτίθεντε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.Εξήρε τη κοσμική και δημοκρατική παράδοση της Τουρκίας και έκανε λόγο για λανθασμένη αντίληψη του κόσμου όσον αφορά στο Ισλάμ και τις ακραίες μορφές του, υποσχόμενος επίσης για προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αλλάξει αυτή η αντίληψη.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου