'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποφασίστηκε επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων

Την επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η κυβέρνηση μετά την άκαρπη συνάντηση των ιδιοκτητών με την ηγεσία του υπουργείο μεταφορών.

Με την απόφαση καλούνται τα υπουργεία Μεταφορών και ΟΙκονομικών, καθώς και οι νομαρχίες να προχωρήσουν στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων ώστε να διασφαλειστεί η ομαλή λειτουργία της διακίνησης αγαθών.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση τίθενται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευση οι ιδιοκτήτες των φορτηγών.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των ειδικών φυλαδίων στους 33.000 οδηγούς φορτηγών ώστε να αρχίσουν κανονικά τα δρομολόγια.

Αναλυτικά όμως, η ανακοίνωση για την απόφαση του κ. Παπανδρέου:

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.


Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας".

star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου