'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κόντρα από τα βυτιοφόρα

Αντίθετα με τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών, οι εταιρίες πετρελαιοειδών που διαθέτουν στόλο βυτιοφόρων, ζητούν άρση των περιορισμών στις άδειες και περισσότερα οχήματα, προκειμένου να εφοδιάζουν τα πρατήριά τους. Ήδη τροφοδοτούν πρατήρια.

Θέμα ημερών είναι η αποκατάσταση σε κάποιο βαθμό του ανεφοδιασμού με καύσιμα των Ι.Χ. καθώς τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών φορτώνουν με καύσιμα από τα διυλιστήρια και τα μεταφέρουν στα πρατήρια των εταιριών.

Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι η ομαλή ροή δεν θα αποκατασταθεί πριν περάσει τουλάχιστον ένα τριήμερο, καθώς όπως αναφέρει ο σύνδεσμος των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, τα οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις, απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών παρεμποδίζουν σε κάποιες περιοχές τη μετακίνηση των βυτιοφόρων, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέταξε να συλλαμβάνονται όσοι προσπαθούν να αποτρέψουν ανεφοδιασμό των βυτιοφόρων.

Την ίδια ώρα ο σύνδεσμος των εταιριών πετρελαιοειδών επισημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα διαχρονικές αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, απαγορεύουν ή θέτουν περιορισμούς στην απόκτηση αδειών κυκλοφορίας ΙΧ βυτιοφόρων, παρά τις προτάσεις της Επιτροπής για την πλήρη άρση των περιορισμών στην έκδοση νέων αδειών αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Νοέμβριο του 2009 (3536/2009) που έκρινε ότι ο περιορισμός των αδειών είναι αντισυνταγματικός.

Επικροτούν δηλαδή το άνοιγμα του επαγγέλματος, στον κλάδο των βυτιοφόρων, έτσι ώστε να αποκτηθεί επαρκής αριθμός οχημάτων και να μην εξαρτώνται από τον περιορισμένο στόλο που κινείται σήμερα.

Τονίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε τον Ιανουάριο του 2009 αιτιολογημένη γνώμη προς την Ελληνική Κυβέρνηση για άρση αυτών των περιορισμών χωρίς να λάβει απάντηση.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2009 παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι προτάσεις του ΣΕΕΠΕ είναι:

•Να προωθηθεί η άμεση και πλήρης απελευθέρωση έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων που χορηγούνται στις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

•Να ορισθεί ότι η άδεια κυκλοφορίας των Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων ισχύει για τις μεταφορές όλων των προϊόντων που διακινεί κάθε Εταιρία Εμπορίας ώστε, να μπορεί να αξιοποιεί τα βυτιοφόρα της ανάλογα με τις ανάγκες της. Δηλαδή να μπορεί, κάθε Εταιρία, με τα ίδια βυτιοφόρα να διακινεί θέρμανση το χειμώνα και το καλοκαίρι να διακινεί καύσιμα στα μικρά αεροδρόμια, τις μαρίνες, κλπ.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου