'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ...!!!!!!

Εκτεταμένη αναφορά έκαναν τα διεθνή ΜΜΕ στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, που καταδίκασε σε ισόβια τον Ε. Κορκονέα και σε 10 χρόνια κάθειρξη τον Β. Σαραλιώτη. 

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, τα επεισόδια που ακολούθησαν αλλά και τον... Αλέξη Κούγια (Pics)

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε η Ελλάδα με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας για ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα,  για την ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την δεκαετή κάθειρξη του συγκατηγορούμενού του ειδικού φρουρού Β. Σαραλιώτη.


 Ειδικότερα, το BBC, έχει κεντρικό θέμα την υπόθεση υπό τον τίτλο "Ισόβια σε αστυνομικό για τη δολοφονία αγοριού" και στο οποίο αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου αλλά και στα επεισόδια που το νεαρό παιδί έχασε τη ζωή του.
Με μεσότιτλο "Δεν θα ξεχάσουμε"  ο συντάκτης αναφέρεται στα προηγούμενα δικαστήρια που έχουν λάβει χώρα καθώς και στην απαρηγόρητη μάνα του παιδιού. Παράλληλα, αναφέρεται και στα Εξάρχεια χαρακτηρίζοντας τη περιοχή επαναστατική  και γνωστή για τις συχνές συμπλοκές με την αστυνομία.

 Ο Guardian, με τη σειρά του παρουσιάζει την είδηση αναφερόμενος στη ισόβια κάθειρξη του ειδικού φρουρού τονίζοντας ότι ο θάνατος του 15χρονου οδήγησε σε εξεγέρσεις σε όλη τη χώρα όπου νεαροί επιδόθηκαν σε ζημιές με δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν καεί και πολλά κατεστραμμένα καταστήματα.
Μάλιστα για φωτογραφία επιλέγει να δείξει την μαρμάρινη πλάκα που έχει τοποθετηθεί εις μνήμη του παιδιού στο σημείο που άφησε τη τελευταία του πνοή. 

 Το Aljazeera, πέραν της είδησης αναφέρεται στον Αλέξη Κούγια και στον χαρακτηρισμό του θανάτου του 15χρονου μαθητή από τον δικηγόρο ως "τραγικό ατύχημα".

 Το Reuters με τίτλο "Έλληνας αστυνομικός καταδικάστηκε για το θάνατο εφήβου", αναφέρει ότι ο Ε. Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το δημοσίευμα της Βρετανικής Mail, η οποία παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό τόσο από τη δίκη όσο και από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου αλλά και η Telegraph.



http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου