'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αδωνις: Δεν θα διώξω τους αλλοδαπούς με τα πολυβόλα...!!!

Ε
ίναι φωνακλάς, παρορμητικός, ελληνολάτρης, συνάμα όμως ευαίσθητος με έντονη αίσθηση του χιούμορ.  

Γέννημα-θρέμμα δεξιός από την Εκάλη, όταν βγαίνει στα παράθυρα της τηλεόρασης τα κάνει όλα άνω κάτω, με τα μηχανάκια της τηλεθέασης να χτυπάνε κόκκινο. 

Ο λόγος για τον Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑΟΣ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος, όπως μας διαβεβαιώνει στη συνέντευξή του,...

δεν πρόκειται να διώξει με μυδράλιο τους αλλοδαπούς από την πρωτεύουσα. 

Με καταγωγή από το Αμύνταιο Φλώρινας και από τη Λευκάδα, ο Αδωνις είχε πολιτικές ανησυχίες ήδη από τα μαθητικά χρόνια του όντας μέλος της περίφημης ΜΑΚΙ (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση) και αργότερα της ΟΝΝΕΔ. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα βόρεια προάστια και πέρασα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια, γιατί ήμασταν μια πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Μαζί με τα αδέλφια μου, τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο, είχαμε από νωρίς προσχωρήσει στις μαθητικές οργανώσεις της Ν.Δ.» τονίζει στην «Espresso της Κυριακής» και θυμάται τις εποχές που η πολιτική πόλωση έσπαγε τα όρια της αδρεναλίνης: 

«Θυμάμαι λίγο πριν από τις εκλογές με τα αδέλφια μου είχαμε διαμορφώσει ένα κοντέινερ στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θηβών στην Εκάλη και το είχαμε κάνει εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. Οταν όμως χάσαμε στις εκλογές, την επομένη ήρθε μια μπουλντόζα να γκρεμίσει το λυόμενο. Το τι έγινε δεν μπορείτε να φανταστείτε. Κρεμιόμασταν πάνω στην μπουλντόζα για να γλιτώσουμε το περίπτερο... Απίστευτες εποχές».
Η ζωή του άλλαξε άρδην στην Γ' Λυκείου. Τα ανέμελα παιδικά χρόνια διακόπηκαν αρκετά απότομα και ανδρώθηκε γρήγορα από τις εξελίξεις. «Εκείνο που με ταρακούνησε στη ζωή μου ήταν όταν το 1990 και ενώ ήμουν στο σχολείο με ενημέρωσαν ότι πέθανε ο πατέρας μου από έμφραγμα, σε μια εποχή που η μητέρα μου ήταν ήδη άρρωστη πέντε χρόνια με λευχαιιμία. Εκεί έπαθα σοκ, γιατί, αν και ο Βενιαμίν της οικογένειας, έπρεπε να αναλάβω ενεργό ρόλο για να κρατήσω όρθια την επιχείρηση του πατέρα μου, τις Εκδόσεις Γεωργιάδη».
Αμέσως ανέλαβε τα βάρη της οικογένειας και σε ηλικία 19 ετών έγραψε το πρώτο βιβλίο του, έναν οδηγό των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, το οποίο εισήχθη στη διδακτέα ύλη του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και το οποίο έφτασε σε χρόνο ρεκόρ τις έξι επανεκδόσεις. «Οταν η μητέρα μου είδε την πορεία του βιβλίου, μας φώναξε και μας είπε ότι τώρα μπορεί να φύγει ήσυχη από τη ζωή. Ηταν πλέον σίγουρη ότι μπορούσαμε να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά. Ετσι κι έγινε. Υστερα από δύο χρόνια έφυγε δυστυχώς από τη ζωή».
Ο Αδωνις σπούδασε ιστορία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1999 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Μαρία Σωφρονίδου, από την οποία χώρισε έπειτα από τρία χρόνια, καθώς, όπως λέει, «έφυγε ο έρωτας και έμεινε η καθημερινή τριβή». Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με την πρώτη του γυναίκα, η οποία εργάζεται στις Εκδόσεις Γεωργιάδη. Λίγο αργότερα γνώρισε τον μεγάλο του έρωτα, την Ευγενία Μανωλίδου, και το 2005 ήρθε ο μικρός Περσέας.
Από τα πιο αγαπημένα του χόμπι είναι το τένις και το πινγκ πονγκ. «Παίζω πολλές ώρες τένις, αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Παίζω μόνο με τους φίλους μου που είμαστε μαζί από τα σχολικά μας χρόνια. Εχω 6-7 παιδικούς φίλους και δεν τους έχω προδώσει ποτέ. Κάθε Σάββατο βρισκόμαστε, βλέπουμε τον Παναθηναϊκό, παίζουμε πρέφα ή πάμε σινεμά».
Τις υπόλοιπες ώρες προσπαθεί να παίζει με τον γιο του, τον Περσέα. Είναι, όπως λέει, αυτοκόλλητοι: «Είμαι χαζομπαμπάς και προσπαθώ να αφιερώνω όσο γίνεται περισσότερο ουσιαστικό χρόνο μαζί του. Ο Περσέας είναι το γούρι μου, διότι σε ηλικία δύο ετών, την ημέρα των γενεθλίων του, ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές και βγήκα βουλευτής».
Διαβάζει τα πάντα, αν και έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στους αρχαίους κλασικούς. Από τον Αριστοτέλη στον Καζαντζάκη και από τον Πλάτωνα στον Καραγάτση και τη Διδώ Σωτηρίου. Βιβλιοφάγος, τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να τελειώσει το best seller «Το νησί», στο οποίο βασίστηκε το ομώνυμο σίριαλ που θα μεταδοθεί στην τηλεόραση. «Κάποτε, σε μια έκθεση βιβλίου στην Κηφισιά, ο πατέρας μου με είχε αφήσει στο πόδι του στο περίπτερο των εκδόσεών μας. Κάθε βράδυ μόλις μάζευα τις εισπράξεις πήγαινα στους άλλους εκδότες και αγόραζα μανιωδώς βιβλία. Υστερα από τρεις - τέσσερις μέρες μου λέει ο πατέρας μου: "Ετσι όπως πας, αγόρι μου, θα φαλιρίσουμε"».
Μέσα στο μυαλό του έχει χαραγμένες όλες κι όλες δύο κουβέντες του πατέρα του: «"Να είσαι πάντα έντιμος και αξιοπρεπής" μου έλεγε και προσπαθώ να το τηρήσω». Κατά καιρούς τον έχουν πικράνει πολλά από αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί και για τις απόψεις του και για την προσωπική του ζωή: «Τα περισσότερα τα ξεπερνάω, δεν μένω πίσω, προχωράω μπροστά. Εκείνο που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η υποκρισία. Από τότε, για παράδειγμα, που εντάχθηκα στον ΛΑΟΣ μου έχουν κάψει συνολικά δεκατρείς φορές το βιβλιοπωλείο και όλα αυτά τα χρόνια δεν ήρθε ποτέ ούτε ένας από τους υποτιθέμενους δημοκράτες της ευρύτερης Αριστεράς να πει "αίσχος, ρε παιδιά, να καίτε βιβλία". Ούτε ένας δεν ήρθε». Παρ' όλα αυτά, έχει φίλους αριστερούς και, όπως λέει, τους τιμά. Αρνείται να πιστέψει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο γιος του να γίνει αριστερός, θα ήθελε όμως στο μέλλον να τον καμαρώσει πολιτικό: «Η αλήθεια είναι ότι επιθυμώ να ασχοληθεί με την πολιτική, διότι μισώ την αποχή από το πολιτικό γίγνεσθαι. Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή».

Αν εκλεγώ...

Μιλώντας για το πρόγραμμά του, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα διώξει εν μία νυκτί όλους τους λαθρομετανάστες, ούτε ότι θα πάρει πολυβόλα να τους εξολοθρεύσει. Χρειάζονται, όπως λέει, συντονισμένες πολιτικές για να καταλάβουν οι ξένοι ότι εδώ δεν είναι ο παράδεισος της παρανομίας και θα εγκαταλείπουν από μόνοι τους τη χώρα.
Δεσμεύεται λοιπόν:
1. Να σταματήσει αμέσως την ανέγερση του τζαμιού στον Βοτανικό. «Εάν δεν το σταματήσουμε, το τζαμί αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξεως χιλιάδων επιπλέον μουσουλμάνων στην Αττική. Θα μεταβληθεί η ευρύτερη περιοχή σε ένα γιγαντιαίο γκέτο, τα σχετικά παραδείγματα από το Παρίσι και το Αμστερνταμ είναι χαρακτηριστικά, και εμείς δεν θα μπορούμε να περάσουμε από εκεί ούτε με το αυτοκίνητο».
2. Να πατάξει πλήρως το παραεμπόριο εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας του. Αυτό θα γίνει με την ίδρυση Ειδικού Σώματος Διώξεως Παραεμπορίου που θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Στο πεζοδρόμιο άνδρες με πολιτικά, για να μην αναγνωρίζονται από μακριά, θα εξοπλιστούν με ανεξίτηλα σπρέι και θα ρίχνουν το σπρέι πάνω στα προϊόντα καταστρέφοντάς τα πριν προλάβουν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Παράλληλα, ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας θα ψάχνουν για τις αποθήκες όπου είναι φυλαγμένα τα προϊόντα-μαϊμού.
3. Να ερευνήσει ένα προς ένα όλα τα κτίρια τα οποία ασυνείδητοι Ελληνες νοικιάζουν σε εκατοντάδες αλλοδαπούς επιβάλλοντας στους Ελληνες ιδιοκτήτες τεράστια πρόστιμα. Ετσι θα αναγκαστούν χιλιάδες αλλοδαποί να φύγουν, θα μειωθούν τα γκέτο και θα αναπνεύσουν οι γειτονιές.
4. Να εγκαταστήσει σε όλες τις περιοχές της Αττικής Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών και να αναβαθμίσει τα δημοτικά ιατρεία για να παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 


http://dete.gr/news.php?article_id=8174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου