'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Κατέρρευσε κτήριο από την εποχή της Πομπηίας...!!!

Στις έντονες βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι οφείλεται η κατάρρευση του πέτρινου κτίσματος στην αρχαία Πομπηία, η οποία γνωστοποιήθηκε το Σάββατο.  

Το ηλικίας 2.000 ετών πέτρινο κτίριο κατέρρευσε το πρωί, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός. Η καταστροφή έγινε γνωστή όταν πήγαν υπάλληλοι να τον ανοίξουν.

Ιταλοί  αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. «Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας Ρομπέρτο Σέτσι.

Εκτιμάται ότι στο κτίριο που κατέρρευσε συγκεντρώνονταν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης. Ιστορικοί τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών παγκοσμίως, χρειάζεται καλύτερη συντήρηση, αλλά το αίτημά τους δεν εισακούσθηκε...

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου