'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αποχές, διαμαρτυρία, παραιτήσεις

Μεγάλη αποχή αναμένεται στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, καθώς η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι υποτονική έως αυτή την ώρα ενώ οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων της πόλης αποφάσισαν μαζικά να τοποθετήσουν στους φακέλους κείμενο διαμαρτυρίας καθώς θεωρούν υπήρχε αδράνεια από την κεντρική εξουσία στο πρόβλημα των αυθαιρέτων.  

*Η μεγαλήτερη αποχή ψηφόρων έως αυτή την ώρα παρατηρείται σε αρκετά εκλογικά κέντρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη.
*Δεν είναι μικρό και το ποσοστό εφορευτικών επιτρόπων, αλλά και δικαστικών  αντιπροσώπων που δεν παρουσιάστηκαν στα σχολεία, καθώς διαμαρτύρονται για την μείωση του εκλογικού επιδόματος που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση.


*Μάλιστα, σε πέντε εκλογικά τμήματα στο Πύργο δεν έχει εμφανιστεί κανένας εφορευτικός επίτροπος και μόνοι τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέλαβαν τα ηνία της εκλογικής διαδικασίας.
*Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν σήμερα οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης μετά από σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε τοπικό δημοψήφισμα και τις λαϊκές συνελεύσεις των πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

*Από τις εκλογές απέχουν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

*Στην ακριτική Γαύδο με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μόνιμων κατοίκων, οι ψηφοφόροι απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους του διαγωνισμού για την δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει το νησί με την Κρήτη. Οι 156 ψηφοφόροι θα ψηφίσουν κανονικά για τις δημοτικές εκλογές, ωστόσο θα απέχουν από την ψήφο της περιφέρειας.

*Σε δύο νησιά, τη Γαύδο και τον Αη Στράτη, ο ένας εκ των δύο μοναδικών υποψηφίων για τους δήμους, παραιτήθηκαν από την υποψηφιότητά τους, οπότε κερδίζουν ανεξάρτητα από τη διαδικασία οι εναπομείνατες υποψήφιοι. 

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου