'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Τον ακρωτηρίασαν... από ένα στενό παπούτσι!!!!

Κ
αι ποιος θα πίστευε πως εξαιτίας μίας μόλυνσης από ένα ζευγάρι παπούτσια οι γιατροί θα αναγκάζονταν να του ακρωτηριάσουν το πόδι. 

Το περιστατικό συνέβη το 2008 (τότε πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα) όμως η επέμβαση του ακρωτηριασμού έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Πρόκειται για έναν άνδρα -γύρω στα 55- από περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Κόσμος", πριν από δύο χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια από κατάστημα της περιοχής του. Φαίνεται πως στο ένα πόδι δημιουργήθηκε πληγή και προφανώς δεν της έδωσε την δέουσα σημασία.


Όπως μάθαμε, σε λίγες ημέρες η πληγή είχε αρχίσει να μεγαλώνει, το πόδι του μελάνιαζε και έβγαζε μία άσχημη οσμή. Ο 55χονος πήγε στο γιατρό, αλλά μάλλον ήταν αργά. Παρά την πολύμηνη θεραπεία του, το πρόβλημα μεγάλωνε. Όσα φάρμακα και αν πήρε, όποια αγωγή και αν έκανε, δεν τα κατάφερε. 

Προ ημερών του ανακοίνωσαν πως θα αναγκάζονταν να του κόψουν το πόδι. «Προφανώς το πόδι είχε κάνει φλεγμονή στο κόκκαλο. Ίσως μάλιστα ο ασθενής να είχε και ζάχαρο», δήλωσε στον «Κόσμο» ο γνωστός ορθοπεδικός και δήμαρχος Μεσσάτιδος Θανάσης Κολλιτσίδας. Τελικά οι ορθοπεδικοί έκοψαν το πόδι του, στο μισό περίπου πέλμα. 

Η κακή επιλογή υποδημάτων στην καθημερινή μας ζωή ή σε δραστηριότητες όπως η άθληση είναι δυνατόν να οδηγήσει στην εμφάνιση οξέων (π.χ., κακώσεις ποδοκνημικής) ή χρόνιων περιστατικών (π.χ., τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδες). Γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν με την παραμικρή πληγή που δημιουργείται στα πόδια σας άμεση επίσκεψη σε γιατρό. 

Τι θα πρέπει να προσέχετε για τα πόδια σας

- Κρατήστε τα πόδια σας καθαρά.

- Επαλείψτε με λανολίνη ή ελαιόλαδο τα σημεία όπου το δέρμα είναι ξηρό.
- Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού και ισχυρών σαπουνιών.
- Στεγνώνετε τα πόδια σας προσεκτικά, ειδικά μεταξύ των δακτύλων, αλλά μην τα τρίβετε δυνατά με την πετσέτα.
- Μην προσπαθείτε να κόψετε κάλους ή νύχια που έχουν εισφρήσει στο δέρμα.
- Σε περίπτωση μώλωπα, κοψίματος, εγκαύματος ή κρυοπαγήματος αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού.
- Αποφύγετε τη χρήση τοπικών ισχυρών αντισηπτικών.
- Αποφύγετε την έκθεσή τους σε υγρασία και κρύο.
- Αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού για οποιοδήποτε πρόβλημα. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου