'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Νικητής η αποχή

Η κάλπη σιώπησε... Η μεγάλη αποχή κατά τις σημερινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθιστά αμφίβολο κάθε πολιτικό συμπέρασμα.

Οι πανηγυρισμοί περνούν στις ελληνικές «καλένδες», καθώς ένα συντριπτικό ποσοστό πολιτών ψήφισε «αδιαφορία» παρά πολιτική ταύτιση με τη μία ή την άλλη κομματική ή ανεξάρτητη παράταξη. Αυτό που φαίνεται, πάντως, τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης είναι η απομάκρυνση του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών.


Ήταν εξάλλου και το μεγάλο δίλημμα που ετέθη από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη.


Ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, θα τοποθετηθεί «μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».


Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού της καθήκοντος, κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, η κυβέρνηση αναμένει με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Στις 19.00 ακριβώς, ύστερα από 12 ώρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δημοτικών περιφερειακών εκλογών του 2010. Η διαδικασία σε όλη τη χώρα κύλησε σε γενικές γραμμές ομαλά, χωρίς, ωστόσο, να λείψουν τα μικροπροβλήματα, ιδίως με την «αποχή» αρκετών μελών της εφορευτικής επιτροπής στα εκλογικά τμήματα.


Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία προσέδωσαν αμιγώς κομματικά χαρακτηριστικά οι τελευταίες «πράξεις» των κυρίαρχων πολιτικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, η απάθεια του εκλογικού σώματος.

Όλες οι πολιτικές παρατάξεις επιχείρησαν έως και την ύστατη ώρα να προσελκύσουν τις προτιμήσεις των εκλογέων. Η κυβέρνηση διά στόματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επανέλαβε το μόνιμο μήνυμα, ότι από αυτές τις εκλογές θα κριθεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη, για να συνεχισθεί η πορεία για τη σωτηρία της χώρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον «Καλλικράτη» όσο και για την πορεία της χώρας.

Τα τελικά αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τόσο για τις περιφέρειες της χώρας όσο και για τους διευρυμένους λόγω «Καλλικράτη» δήμους, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.  

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου