'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Θρησκευτική βία με 30 νεκρούς ...

Η σειρά των βομβιστικών επιθέσεων, στη Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων, κόστισε τελικά τη ζωή περίπου 30 ανθρώπων, όπως ανέφεραν εγχώρια ΜΜΕ σήμερα το απόγευμα.

«Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της Πολιτείας Πλατό, με διαφορά μιάς ώρας η μία από την άλλη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής», γράφει σήμερα η εφημερίδα «Daily Sun». Αξιωματούχος της αστυνομίας από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζος, φέρεται στο ίδιο δημοσίευμα να δήλωσε ότι «επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν» εκεί.


Η εφημερίδα ανέφερε τέλος ότι άλλες πηγές έκαναν λόγο για περίπου 30 νεκρούς, όμως μίλησαν και για «εκατοντάδες τραυματίες», από τη θρησκευτικού χαρακτήρα βία.


«Μέτρα, για να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα».


Μια άγνωστη οργάνωση φέρεται να είχε απειλήσει ότι θα «έπαιρνε μέτρα», ώστε «να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην πολιτεία», έγραψε η «Ντέιλι Σαν», επικαλούμενη πηγές των ενόπλων δυνάμεων. Εξάλλου έγραψε ότι η έρευνά της κατέδειξε πως «η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία».


Επεισόδια βίας μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ανιμιστών, κατοίκων της εύφορης περιοχής, αλλά και μεταναστών από το βορρά, στοίχισαν τη ζωή πολλών, φέτος, στην αφρικανική αυτήν χώρα. Οι αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι «ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν το τεταμένο κλίμα», εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών. 



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου