'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Οι οικονομικοί μετανάστες από τη Σενεγάλη ευχαρίστησαν φορείς και κατοίκους των Ιωαννίνων..!!!.

Τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση και την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφειλόταν, θέλησαν να εκφράσουν με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο χώρο όπου πραγματοποίησαν και την πολυήμερη απεργία πείνας, οι 35 Σενεγαλέζοι και Πακιστανοί μετανάστες.

Η οριστική λύση βρέθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες και με την πληρωμή των οφειλομένων, ύστερα από την εξασφάλιση ενός δανείου από τον εργοδότη τους στα θερμοκήπια του Καλπακίου.

Οι μετανάστες πήραν στα χέρια τους 38.000 ευρώ και εκπρόσωποί τους στη συνέντευξη που παραχώρησαν, έκαναν λόγο για νίκη όλων των εργατών.

«Σε μία περίοδο που με πρόσχημα την κρίση, η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους για τις θέσεις εργασίας που χάνονται στην Ελλάδα, εμείς απαντάμε σε αυτά τα ψέματα με τον αγώνα μας.Νικήσαμε γιατί παλέψαμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και γιατί είχαμε τη συμπαράσταση των φοιτητών και των εργατών, όπως και όλης της τοπικής κοινωνίας. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης για τη νομική και οικονομική υποστήριξή του, καθώς και τη νομική σύμβουλου του ΠΑΜΕ, που επίσης μας βοήθησε», τόνισαν μεταξύ άλλων οι μετανάστες.

Ευχήθηκαν τέλος να δικαιωθεί ο αγώνας των Πακιστανών εργατών που βρίσκονται στα Γιάννινα και οι οποίοι διεκδικούν τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου