'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μείνετε σπίτι κι ανάψτε το τζάκι!!!!

Αν έχετε σχέδια για αυτές τις μέρες, ξανασκεφθείτε  το, ειδικά εάν αυτά αφορούν μεγάλες μετακινήσεις! 

Και, επίσης, σκεφθείτε δυο και τρεις φορές πριν ανάψτε το καλοριφέρ... 

Τα λέμε αυτά γιατί  το πάγωμα της Ευρώπης και οι επιτήδειοι της εγχώριας αγοράς καυσίμων έχουν  στείλει ...στον Θεό τις τιμές τόσο της αμόλυβδης βενζίνης όσο και του πετρελαίου θέρμανσης.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι τιμές στα καύσιμα  διεθνώς ανεβαίνουν, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση και οι καιρικές συνθήκες υπαγορεύουν  κάτι τέτοιο.


Φέτος όμως υπάρχει  μια συγκυρία που πιέζει σε ακόμη  μεγαλύτερη άνοδο τις τιμές: η αμερικανική οικονομία και οι περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές έχουν πολύ υψλότερους ρυθμούς ανάπτυξη ή έχουν βγει από την ύφεση και έτσι το χρήμα ξοδεύεται πιο εύκολα.


Επιπλέον, ο χειμώνας είναι πολύ πιο βαρύς, άρα το πετρέλαιο  καταναλώνεται πιο εύκολα. 

 
Συνυπολογίστε το ότι  τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ  εμφανίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο  των τελευταίων ετών καθώς και  το ότι όσα κοιτάσματα ανακαλύπτονται εσχάτως είναι σε πολύ μεγάλο βάθος  – άρα χρειάζονται μεγαλύτερες  δαπάνες για να αξιοποιηθούν –  και έχετε μια απάντηση γιατί η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου κινείται πια κοντά στα 92 δολάρια ανά βαρέλι! 


Σκεφθείτε επίσης ότι  το ευρώ παραμένει χαμηλά, κοντά  στα 1,31 δολάρια και έχετε μια  πρώτη εξήγηση για το ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές – κι εμείς  – πιέζονται περισσότερο, αφού διεθνώς τα καύσιμα αποτιμώνται σε δολάρια. 


Βάλτε και το ότι  οι επιτήδειοι στην εγχώρια αγορά  χρεώνουν κατά το δοκούν τα καύσιμα  στα πρατήρια, προκειμένου να βγάλουν  όποια σπασμένα μπορούν από τη μείωση της κατανάλωσης, λόγω της  κρίσης, και έχετε α πρωτοφανή αποτελέσματα: αμόλυβδη βενζίνη ακόμη και στα 1,80 ευρώ ανά λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης συχνά πάνω και από τα 80 λεπτά ανά λίτρο! 


Οι τιμές είναι  πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα και ίσως το μόνο θετικό να είναι  οι ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη παγωμένη Γηραιά Ήπειρο...

Χρόνια πολλά, λοιπόν, στο σπίτι και με ...τζάκι, για  τους πιο ευαίσθητους!



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου