'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πήγαιναν για ... πόλεμο!!!

Με τσεκούρια, λοστούς, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έτοιμοι για πόλεμο συνελήφθησαν 11 σε υπό κατάληψη χώρο στην φοιτητική εστία του ΑΠΘ σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. 

Συμπλοκή με τα ΜΑΤ και δύο τραυματίες

Με βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κατοχή εκρηκτικών κ.α. παραπέμπονται στον Εισαγγελέα οι 11 που συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη χώρο που ανήκει στην Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ, στην περιοχή 40 Εκκλησίες.
Τα ευρήματα της αστυνομίας που περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό για συγκρούσεις με την αστυνομία (μέχρι και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και σπρέι πιπεριού) αλλά και αλεξίσφαιρα γιλέκα, κουκούλες, λοστούς και τσεκούρια, καθώς και ποσότητες βενζίνης για κατασκευή βομβών μολότοφ δείχνουν ότι επρόκειτο για ομάδα που συμμετείχε σε επεισόδια, αλλά και σε ληστεία και επίθεση εναντίον φυλακίου με προσωπικό εταιρίας ασφαλείας, έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου.


 Στην επίθεση οι δράστες διέλυσαν το φυλάκιο με βαριοπούλες και λοστούς και άρπαξαν οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ασυρμάτους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Λίγη ώρα μετά, η ίδια ομάδα διέλυσε το θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και έβαλαν φωτιά σε δύο σταθμευμένες μοτοσυκλέτες.


 Την ώρα της επέμβασης στον υπό κατάληψη χώρο, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις διμοιρίες ΜΑΤ που κάλυπταν την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και εκτελέστηκε παράλληλα με αυτή (μεγαλύτερης κλίμακας) στην Αθήνα που οδήγησε στην ανακάλυψη οπλισμού σε γιάφκες και συλλήψεις, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για σχέσεις προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη, με τους συλληφθέντες της Αθήνας.

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου