'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

''Βαράει'' διάλυση η ΓΣΕΕ με αποχωρήσεις και γιουχαίσματα

Από την αποχώρηση της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΑΠ) από το προεδρείο της ΓΣΕΕ σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ενώ κορυφώνονται οι εξελίξεις στο ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποχώρησαν από το προεδρείο ο Β.Μπουζούλας, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργότερα πως αποφάσισε την αποχώρησή της από το προεδρείο μέχρι το νέο Συνέδριο.
Η αποχώρηση των δύο στελεχών, σύμφωνα με τους ίδιους, έγινε λόγω της διαφωνίας τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου στο ζήτημα των συμβάσεων ενώ καταλόγισαν στον Γ.Παναγόπουλο πως διαπραγματεύτηκε με το ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι εν γνώση του προεδρείου.

Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

Τα στελέχη, που δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος αναφέροντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος απέδωσε τις αποχωρήσεις σε ενδοπαραταξιακά προβλήματα. «Προκαλούν κρίση στην ΓΣΕΕ για να ξεπεράσουν την κρίση των κομματικών τους χώρων», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως προ ημερών είχε κατατεθεί στη ΓΣΕΕ επιστολή συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με την οποία δήλωναν ότι δεν εκπροσωπούνται από τον Βαγγέλη Μπουζούλα.

«Προσφυγή στους εργαζομένους για εκλογή διοίκησης» ζητά η ΑΠ
Με υψηλούς τόνους συνοδεύτηκε η αποχώρηση της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, η οποία ζήτησε με ανακοίνωσή της «την προσφυγή στους εργαζομένους για εκλογή νέας διοίκησης».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ανέφερε «η ΓΣΕΕ ως κορυφαία οργάνωση των μισθωτών με ευθύνη της πλειοψηφίας της και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε στέκει ακίνητη, είτε εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τους όρους με τους οποίους η σφαγή των εργαζομένων θα γίνει με πιο ήπιο τρόπο».

«Όλες αυτές οι ενέργειες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στις σημερινές δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους είναι καταστροφικές και βάζουν τρικλοποδιές στην ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζήτησε να διεξαχθεί έκτακτο Συνέδριο της ΓΣΕΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2011, αφού προηγηθούν συνδιασκέψεις σε όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις με «αλλαγή προσανατολισμού της στρατηγικής και τακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος στις νέες συνθήκες».

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου