'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Eνα μικροτσίπ θα ανιχνεύει AIDS και αφροδίσια νοσήματα...!!!!

Σε κινητό... μικροβιολόγο σκοπεύουν να μετατρέψουν Βρετανοί επιστήμονες τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι αυξητικοί αριθμοί των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αναπτύσσουν ένα νέο εξειδικευμένο μικροτσίπ -παρόμοιο με τεστ εγκυμοσύνης-, το οποίο ο χρήστης θα συνδέει στο κινητό του ή τον υπολογιστή και θα μπορεί να.....
διαγνώσει, μέσα σε μόνο 55 λεπτά, αν πάσχει από αφροδίσιο νόσημα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ενδιαφερόμενος θα είναι να αφήσει δείγμα σάλιου ή ούρων στο τσιπ, πριν το εισαγάγει στη συσκευή. Το τσιπ θα μπορεί να ανιχνεύει νοσήματα, όπως ΑΙDS, έρπητα, χλαμύδια και βλεννόρροια, τα οποία βρίσκονται σε ανησυχητική άνοδο τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Το 2009 αναφέρθηκαν 482.696 νέα περιστατικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, 12.000 περισσότερα από το 2008. Οι μισές από τις γυναίκες ασθενείς είναι κάτω των 25 ετών.

Προσιτό
Κι ακριβώς επειδή τα νοσήματα αυτά εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ των νέων κι επειδή οι νέοι μπορεί να αισθάνονται άβολα να επισκεφτούν κάποιον ειδικό, οι επιστήμονες θεώρησαν το κινητό ή τον υπολογιστή, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους νέους, ως το καταλληλότερο μέσο. Και για γίνει ακόμα πιο προσιτό στους νέους, το τσιπ θα έχει πολύ χαμηλή τιμή -2 ευρώ το καθένα-, ενώ εξετάζεται και η πώλησή τους μέσω ειδικών αυτόματων μηχανημάτων σε όλα τα μεγάλα νυχτερινά κλαμπ της Βρετανίας.

Ο Νόελ Τζιλ, επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας Προστασίας, δηλώνει αισιόδοξος ότι η νέα τεχνολογία θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης ή της μόλυνσης από αφροδίσια νοσήματα μεταξύ των νέων. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακόμα πότε θα είναι το τσιπ έτοιμο για την αγορά, εκτιμούν, ωστόσο, ότι τα επόμενα 7 έως 10 χρόνια κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό.

Χ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Πηγή:  http://www.ethnos.gr
http://hassapis-peter.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου