'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Η μεσαία τάξη διαλύεται και η αντιπολίτευση... παρακολουθεί!!!

Η εκτίμησή μας, την οποία έχουμε πει κατ’ επανάληψη μέσα από αυτό εδώ το blog, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του μνημονίου απεργάζεται και εφαρμόζει μεθοδικά και ένα δεύτερο σχέδιο.  

Αυτό είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης, που είναι ο κύριος κορμός της Κεντροδεξιάς και η δημιουργία ενός άλλου κοινωνικού προτύπου που θα του εξασφαλίζει εύκολα εξουσία.


Το ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε αριστερίζων κόμμα, θα ήθελε, αν ήταν δυνατόν να κυβερνούσε για πάντα. Άλλωστε είδαμε τι συνέβαινε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού ή σήμερα με την Κούβα, τη Βόρειο Κορέα κ.λ.π.


Για αναρωτηθείτε:

Πιστεύετε άραγε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να φάει όλο το χοντρό «λούκι» της λήψης των σκληρών μέτρων και μετά απλά να χαθεί στον «Καιάδα» της ιστορίας;; όπως για παράδειγμα το ουγγρικό σοσιαλιστικό κόμμα;
Ε! λοιπόν αν... σκέφτεστε κάτι τέτοιο, πλανάστε «πλάνην οικτράν» και η ίδια πλάνη βλέπουμε να διακατέχει δυστυχώς και τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) της σταθερής ιδεολογίας του «ώριμου φρούτου».

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981, μετέτρεψε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία που έπρεπε να εργάζεται, να φορολογείται και να δανείζεται για να συντηρούνται η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και η κρατικοδίαιτη εκλογική του πελατεία, τις οποίες το ίδιο δημιούργησε από το πουθενά.


Σήμερα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, εκτιμούμε, ότι εργάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά με άλλες βλέψεις. Εξάλλου γι' αυτό βιαζόταν να έρθει στην εξουσία, την οποία και του παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή. Με την απειλή της πτώχευσης και κάλυμμα τον «μπαμούλα» της τρόϊκας, εφαρμόζει τα σκληρά μέτρα του μνημονίου το οποίο το ίδιο συνέταξε, μην το ξεχνάμε. Ταυτόχρονα όμως, μέσα από τα μέτρα που λαμβάνει, στοχεύει μεθοδικά να διαλύσει τις ισχυρές κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη μεσαία τάξη στη χώρα μας και να σπρώξει μεγάλα κοινωνικά στρώματα της μεσαίας τάξης στην εξαθλίωση και στην εξαρτημένη εργασία, κάτι που θα τα καταστήσει εύκολη λεία της σοσιαλιστικής ρητορικής για το μέλλον.


Φυσικά δεν πειράζει καθόλου την άρχουσα κρατικοδίαιτη τάξη το οποίο το ίδιο δημιούργησε και η οποία σήμερα το βοηθάει με στήριξη από τα ΜΜΕ που διαθέτει, για την πλήρη ισοπέδωση της κοινωνίας. Προς την ίδια εξάλλου κατεύθυνση βοηθούν και τα κρατικοδίαιτα συνδικάτα που το ίδιο δημιούργησε.


Διαλύει λοιπόν τις κοινωνικές ομάδες των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των πολιτικών μηχανικών, των εμπόρων, των βιοτεχνών, αύριο των ταξί κ.λ.π. Δηλαδή ισχυρές κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη μεσαία τάξη της χώρας. Εκτός από την ισχυρότατη τάξη των ιδιοκτητών φορτηγών, την οποία επέλεξε να δώσει τη μάχη και να την εξοντώσει πρώτη, οι υπόλοιπες θα είναι μια απλή διαδικασία εκτέλεσης.


Ταυτόχρονα επιβάλει εισπρακτικά μέτρα (φορολογικοί συντελεστές, περαίωση, τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.) τα οποία αν τα μελετήσετε (π.χ. εδώ) θα δείτε ότι πλήττουν οικονομικά κυρίως τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ενώ απαλλάσσουν την άρχουσα τάξη.


Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία;

Η Νέα Δημοκρατία μπλεγμένη σε μια φιλελεύθερη ρητορική περί απελευθέρωσης της αγοράς και των επαγγελμάτων, ουσιαστικά παίζει, χωρίς να το αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, αντί να το καταγγείλει στον ελληνικό λαό για το σχέδιο που απεργάζεται, λανθασμένα πιστεύει ότι αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύει τις κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη σημερινή μεσαία τάξη, θα πάμε το δίχως άλλο σε κοινωνία της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή ουσιαστικά σε μία φιλελεύθερη κοινωνία ανάπτυξης.

Όμως, μια φιλελεύθερη κοινωνία που βασίζεται στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα, να έχει μια άρχουσα τάξη με παραγωγική και εθνική συνείδηση που θα διαθέτει ίδια κεφάλαια για ανάπτυξη και θα δίνει το παράδειγμα, τον τόνο και τον βηματισμό σε ολόκληρο το κοινωνικό σώμα.

Αναρωτιόμαστε: Βλέπει άραγε η Νέα Δημοκρατία να υπάρχει καμία τέτοια άρχουσα τάξη;
Επομένως, πως ελπίζει ότι θα γίνει ανάπτυξη αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύει τη σημερινή μεσαία τάξη;; Θα γίνει άραγε ανάπτυξη και φιλελεύθερη κοινωνία με την άρχουσα τάξη των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων;;

Βέβαια θα πρέπει να αθωώσουμε τη Νέα Δημοκρατία στο ότι (εξάλλου και η ίδια το γνωρίζει) τα μεσαία κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τα παραδοσιακά της στηρίγματα, δεν είναι μαχητικά και ιδιαίτερα σήμερα που τα κοινωνικά αυτά στρώματα είναι χρεωμένα ως το λαιμό, δεν έχουν καμία επαναστατική διάθεση, αλλά αγωνιούν για το αύριο πέφτοντας, όμως με αυτό τον τρόπο χειρότερα θύματα της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ.

 
Εδώ όμως θα πρέπει να σταθεί η Νέα Δημοκρατία, αν δεν θέλει να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί. 


kostasxan.blogspot.com
http://fonaklas.blogspot.com/2011/01/blog-post_3046.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου