'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οδηγίες προς φορολογουμένους

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2011, μετά τις τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν στη φορολογία εισοδήματος. 

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των ασφαλισμένων ο Διευθυντής της Β’ ΔΟΥ Ιωαννίνων Αλέξανδρος Φαρμάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Το νέο αφορολόγητο ποσό της φορολογικής κλίμακας ανέρχεται στις 12.000 ευρώ ατομικά. Για το ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση δαπανών, για ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ το ελάχιστο ύψος των δαπανών ανέρχεται στο 10% ενώ για ατομικό εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω το ελάχιστο ύψος δαπανών ανέρχεται στο 30%.

Σε περίπτωση που το ατομικό εισόδημα ξεπερνά τις 48.000 ευρώ οι δαπάνες που απαιτούνται ανέρχονται στις 12.000 ευρώ και αυτές που μπορεί να προσκομιστούν και να δηλωθούν δεν μπορούν να είναι πάνω από 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ οικογενειακά.

Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, αν οι δαπάνες που θα προσκομιστούν είναι περισσότερες από αυτές που απαιτούνται και φτάνουν τις 15.000 ευρώ ατομικά, ο φορολογούμενος δικαιούται επιπλέον μείωση του φόρου κατά 10%, ενώ αν οι δαπάνες είναι λιγότερο από αυτές που απαιτούνται τότε επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 10%.Όπως σημείωσε ο κ. Φαρμάκης, οι δαπάνες που δεν λαμβάνονται υπόψη είναι αυτές που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, τις τηλεπικοινωνίες.

Η υποβολή των δαπανών μπορεί να γίνει είτε σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω του διαδικτυακού τόπου www.gsis.gr είτε σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια ΔΟΥ. Στη δεύτερη περίπτωση έξω από το φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του φορολογούμενου, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό τους ποσό.

Σε ηλεκτρονική μορφή μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τα φυσικά πρόσωπα που είναι επιτηδευματίες και ασκούν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα, καθώς και κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε πως όσων το εισόδημα είναι μέχρι 6.000 ευρώ δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Βέβαια υποχρεούται να υποβάλει δήλωση όταν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές όπως οικοδομές, σύνταξη, ανεξάρτητα αν το εισόδημα που προσδιορίζεται με τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης είναι μέχρι 6.000 ευρώ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου