'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Λαϊκισμός και υποκρισία Παπουτσή για το λαθρο-μεταναστευτικό: Ως αντιπολίτευση "έκοβε φλέβες". Τώρα, το χαρακτηρίζει "βόμβα".!!

"Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα για την ελληνική κοινωνία.  


Στην πραγματικότητα είναι μια βόμβα. Αλλά είναι φαινόμενο που δεν είναι τοπικό, δεν είναι ελληνικό, αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ..."προοδευτικός - αντιστασιακός" Χρήστος Παπουτσής, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
"Για αυτό το λόγο θέσαμε το θέμα στην ΕΕ, από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να αναδείξουμε το μεταναστευτικό ως μια πρώτη προτεραιότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη", συμπλήρωσε ο περί ου ο λόγος υπέρμαχος του λαϊκισμού κ. Παπουτσής, ενώ όταν ο ίδιος βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έσκουζε ως γάτος στα κεραμίδια για την ...ανυπαρξία της μεταναστευτικής πολιτικής της Ν.Δ.
Η Ελλάδα ζήτησε "να έρθει η Ευρώπη εδώ" και να συνδράμει με τον οργανισμό Frontex -και κυρίως με τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης- στα χερσαία μας σύνορα, ακριβώς για να δημιουργήσουμε έναν καθαρό συμβολισμό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (;) τονίζοντας χαρακτηριστικά:

 
"Ένα συμβολισμό δηλαδή, ότι η Ελλάδα -οι ελληνικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία, στα χερσαία σύνορα και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα της χώρας- με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Frontex, προστατεύουμε, φυλάσσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Φέραμε δηλαδή, την Ευρώπη στα σύνορά της. Και ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τόσο τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Ελληνικού Στρατού, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε μηχανισμούς, πρώτα απ' όλα παρακολούθησης, αλλά και μηχανισμούς υποδοχής παράνομων μεταναστών".  

Αναφερόμενος στα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ότι στον τομέα του επαναπατρισμού δεν υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα κράτη υποδοχής και τις εδώ πρεσβείες τους. Υπογράμμισε όμως, ότι είναι μεγάλο βήμα η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επανεισδοχή, κάτι το οποίο επετεύχθη πριν από μια εβδομάδα.
 
"Σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί -ελπίζω να εγκριθεί χωρίς προβλήματα- από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημείωσε ο υπουργός.http://gianniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου