'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

«Τρύπια» τα σύνορα με την Αλβανία

Οργιάζει η λαθρομετανάστευση.

«Τρύπια» παραμένουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη γειτονική Αλβανία, καθώς το κύμα λαθρομετανάστευσης δεν έχει εκτονωθεί στο πέρασμα των χρόνων. 

Αυτό αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2010, καθώς σε σύνολο 132.524 παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οι 50.175 είναι Αλβανοί υπήκοοι εκ των οποίων οι 48.177 υποχρεώθηκαν (δυνάμει της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής) να επιστρέψουν στη χώρα τους, και από αυτούς οι 33.979 εντοπίστηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Μπορεί, λοιπόν, τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στον Έβρο και στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω της γειτονικής Τουρκίας είτε δια των χερσαίων συνόρων, είτε δια θαλάσσης, ωστόσο οι αριθμοί μαρτυρούν πως υπάρχει μία τεράστια ροή από την Αλβανία και ένα κενό ασφαλείας στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, που προφανώς έγινε πιο εμφανές το τελευταίο διάστημα με την αποδυνάμωση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης.

Ο μεγάλος αριθμός συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι αποτέλεσμα του επαγγελματισμού των αστυνομικών δυνάμεων στους παραμεθόριους νομούς, όπως ο νομός Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καστοριάς και Φλώρινας, που επωμίζονται και το μεγαλύτερο «βάρος», σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων Αλέξανδρο Βαγγελή.«Και το 2010 αλλά και τα προηγούμενα χρόνια γινόταν ένας μεγάλος αγώνας των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, αδιάκοπος προκειμένου να μην περάσουν στο εσωτερικό της χώρας παράνομοι μετανάστες», σημείωσε.Από το σύνολο των 132.524 συλληφθέντων - ο αντίστοιχος αριθμός για το 2009 ήταν 126.145 - επαναπροωθήθηκαν στις χώρες προέλευσης 52.469 παράνομοι μετανάστες. 

Σε 2.019 ανέρχονται αντίστοιχα οι Ασιάτες παράνομοι μετανάστες που απελάθηκαν. Μεταξύ αυτών, 424 υπήκοοι Αφγανιστάν και 680 υπήκοοι Ιράκ, που λόγω των συνθηκών στις δύο αυτές χώρες μπορούσαν, θεωρητικά τουλάχιστον, να αιτιολογήσουν αίτημα ασύλου.Αντίστοιχα, απελάθηκαν ή επαναπροωθήθηκαν 581 Αφρικανοί μετανάστες. Από αυτούς, οι 122 είναι Μαροκινοί και 102 Σουδανοί υπήκοοι, μολονότι οι τελευταίοι επίσης θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν αίτημα ασύλου λόγω των γεγονότων στο Νταρφούρ.

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκύπτει ακόμη ότι η Ελλάδα υπέβαλε στην Τουρκία 295 αιτήματα επανεισδοχής που αφορούσαν 10.198 παράνομους μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα διά μέσου της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Το ενδιαφέρον σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι η Τουρκία συμφώνησε να δεχθεί πίσω 1.457 άτομα και τελικά παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές μόλις 501.

Το ένα τρίτο του συνόλου των συλληφθέντων μεταναστών, δηλαδή 47.088 άτομα, μπήκαν στη χώρα από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Πρόκειται για τα 12,5 χιλιόμετρα κατά μήκος των οποίων η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει φράχτη. Τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αντίστοιχα, αποπειράθηκαν να διασχίσουν 6.204 παράνομοι μετανάστες.

Η εισροή παράνομων μεταναστών από την ανατολική πλευρά της Μεσογείου προκαλεί σαφώς μία μεγάλη πίεση στις αστυνομικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια. Όπως σημείωσε ο κ. Βαγγελής τα «κόμιστρα» που ζητούν οι λαθρομεταφορείς για τη μετακίνηση μέσω των θαλάσσιων συνόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένα με αποτέλεσμα το 2010 να υπάρχει μεγάλη αύξηση των μεταναστών που διέσχισαν τα χερσαία σύνορα στον Έβρο.Από τους συνολικά 132.524 συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι 28.299 Αφγανοί και 8.830 Πακιστανοί. Για διακίνηση παράνομων μεταναστών κατηγορήθηκαν, στη διάρκεια του 2010, 1.150 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τους διακινητές που συνελήφθησαν την πρώτη θέση κατέχουν και πάλι Αλβανοί (363) και ακολουθούν οι Έλληνες (183). Από τους υπόλοιπους, στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνονται οι Ιρακινοί και Τούρκοι και ακολουθούν Βούλγαροι, Σύροι, Αφγανοί και Πακιστανοί.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου