'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πρώτη περιπολία για τον «Δία» στα Γιάννενα!

Την πρώτη τους περιπολία στους δρόμους των Ιωαννίνων έκαναν προχθές οι δέκα από τους τριάντα έξι αστυνομικούς που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων για την ομάδα «ΔΙΑΣ», ήτοι τη «Δίκυκλη Αστυνόμευση».

Συνολικά, η περιφερειακή διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει ενενήντα έξι αστυνομικούς από το υπάρχον δυναμικό της για τη νέα ομάδα που θα δράσει σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, από τούδε και στο εξής. Αυτός ο παράγοντας αναμένεται να είναι και το βασικότερο πρόβλημα, καθώς οι υπηρεσίες έχουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκτός από τους τριάντα έξι των Ιωαννίνων, στην Πρέβεζα η ομάδα θα απαρτίζεται από είκοσι τέσσερις αστυνομικούς, το ίδιο και στην Άρτα, ενώ στην Ηγουμενίτσα από δώδεκα άτομα.

Η αποστολή της είναι η «ταχεία επέμβαση» ή πιο σωστά, η ταχύτερη από τα τετράτροχα κλιμάκια. Οι αστυνομικοί θα είναι ανά δύο στις μεγάλου κυβισμού μηχανές που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ και οι περιπολίες θα γίνονται πάντα με τέσσερις αστυνομικούς.Θα περιπολούν βασικά στο κέντρο των Ιωαννίνων, στις γειτονιές, αλλά και όπου τους πάει ο σχεδιασμός, όπου δηλαδή υπάρχει «αυξημένη εγκληματικότητα». Βέβαια, αυτός ο όρος στα Γιάννενα χωράει μεγάλη συζήτηση για το τι περιλαμβάνει, μια και οι συνήθεις περιπτώσεις στο κέντρο είναι κλοπές από διαμερίσματα και όχι επιθέσεις ή γενικότερα, βίαια περιστατικά.

Η έναρξη των περιπολιών καθυστέρησε περίπου 40 μέρες, καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουνίου. Τώρα ωστόσο, σύμφωνα με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκαλτσά, οι ελλείψεις «είναι πολύ λίγες» και οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα, έχουν περάσει την προβλεπόμενη, ταχεία εκπαίδευση.

«Θέλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα» τόνισε ο κ. Σκαλτσάς, συμπληρώνοντας πως το μέτρο «έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι τα ίδια θετικά αποτελέσματα θα έχουμε και εδώ».

Οι αστυνομικοί τ θα περιπολούν από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της ευθύνης τους, συνομιλώντας με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των περιοχών.

Χασίς… εγκαταλειμμένο

Ένα σάκο με ένα κιλό χασίς βρήκαν οι συνοριακοί στο Σταυροδόμι του δήμου Δελβινακίου την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Ειδοποιήθηκε η Δίωξη και έθεσε σε παρακολούθηση το σημείο, κανείς όμως δεν πήγε να πάρει τα ναρκωτικά μέχρι την επόμενη μέρα τα ξημερώματα.

Κλοπή εργαλείων

Ένας αλλοδαπός που συνελήφθη και άλλοι τρεις συνεργοί του που διέφυγαν, είναι οι δράστες της κλοπής εργαλείων αξίας τετρακοσίων ευρώ από σε μάντρα οικοδομικών υλικών, χθες τα ξημερώματα στη Γραμμενίτσα Άρτας.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου