'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κάστρο: Έρχεται πυρηνικός πόλεμος!

Πληθαίνουν οι εμφανίσεις του ιστορικού ηγέτη της Κούβας.

Κατά την 5η εμφάνισή του τις τελευταίες δέκα μέρες, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο προειδοποίησε χθες, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.

Η ξαφνική επανεμφάνιση του Κάστρο, έπειτα από τέσσερα χρόνια απομόνωσης για λόγους υγείας, έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τις προθέσεις του, όμως το μήνυμά του παραμένει το ίδιο. «Επίκειται ένας καταστροφικός πόλεμος, αν οι ΗΠΑ, με σύμμαχο το Ισραήλ, προσπαθήσουν να επιβάλουν διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα». Προέβλεψε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρειο Κορέα.

«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή ένα άλυτο δίλημμα (στη Μέση Ανατολή). Δεν μπορούν να αποσυρθούν, αλλά και ούτε να παραμείνουν» δήλωσε ο Κάστρο στους 115 πρέσβεις που τον άκουγαν με προσοχή. «Δεν θα βγουν από αυτή την κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά με τη δύναμη των όπλων τους» πρόσθεσε.

Ο Κάστρο, 83 ετών, συνομίλησε με τους πρέσβεις για περισσότερο από μία ώρα. Έμοιαζε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, απάντησε σε ερωτήσεις και διάβασε πολλά άρθρα, για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Δήλωσε ότι έχει εν μέρει αναρρώσει από τη ξαφνική και σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, που τον ανάγκασε το 2006 να παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ.

Ο Κάστρο επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια στις 7 Ιουλίου σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην Αβάνα και έκτοτε έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις, ενώ έχει δώσει και μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας που μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου