'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Γλέντι και χωρίς τη νύφη!

Συνέβη και αυτό στη χώρα μας. Ο γαμπρός περίμενε με την ανθοδέσμη. Η νύφη ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στο ραντεβού της. Έτσι, όλοι έκλαιγαν και παρηγορούσαν τον νεαρό γαμπρό που ήταν κουστουμαρισμένος και έτοιμος για την μεγάλη στιγμή. Αλλά αυτά για ένα μισάωρο. Μετά ανέλαβε να διορθώσει την κατάσταση το αλκοόλ, που ρέοντας άφθονο , οδήγησε σε ένα τρικούβερτο γλέντι στο οποίο τα όργανα πήραν τη σκυτάλη και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του. Τα κεράσματα ήταν πολλά για τους περίπου χίλιους προσκεκλημένους και η ορχήστρα άρχισε κανονικά τα τραγούδια, με τους χορούς να συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όλους να εύχονται στον γαμπρό να βρει ένα άλλο, καλό και άξιο κορίτσι.
Ο γάμος ήταν μεταξύ μουσουλμάνων Ρομά σε περιοχή της Κομοτηνής. Πριν το γλέντι, προηγείται η θρησκευτική τελετή στον ιμάμη, όπου ο γαμπρός πηγαίνει στο πατρικό σπίτι του κοριτσιού και την ζητά επισήμως από τον πατέρα της για να γίνει ο γάμος και μετά την σχετική τελετουργία να ακολουθήσει το γλέντι. Ο γαμπρός ντύθηκε και όπως επιβάλλει το έθιμο και πήγε... στα πεθερικά του. Όπως αποκαλύπτει όμως η τοπική εφημερίδα «Χρόνος», ο πατέρας δεν έδωσε το κορίτσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «νικιάχ», το έθιμο της εξαγοράς της νύφης, είχε συμφωνηθεί. Ωστόσο είναι άγνωστο τι συνέβη στο σπίτι με αποτέλεσμα να «στραβώσει» η όλη συμφωνία, η νύφη να μην παραδοθεί στον γαμπρό και οι συγγενείς του να φύγουν άπραγοι από το σπίτι της.
Όταν επέστρεψαν, ανακοίνωσαν το συμβάν στους καλεσμένους και τους συγγενείς. Ωστόσο, αποφασίστηκε ότι θα ήταν άδικο να ματαιωθεί όλη αυτή η προετοιμασία, με τα πιλάφια, τα εκατοντάδες σουβλάκια και τα σουτζουκάκια αλλά και τα όργανα που είχαν προπληρωθεί. Έτσι το γλέντι ξεκίνησε και ενώ στην αρχή η ατμόσφαιρα ήταν θλιμμένη και όλοι δάκρυζαν, στην συνέχεια εξελίχθηκε σε... τρικούβερτο, έστω και χωρίς τη νύφη...

Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου