'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

H1N1: Τέλος στην πανδημία

Ακόμα και σήμερα (20/7) ενδέχεται να συγκληθεί η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να ελέγξει τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της και να κηρύξει το τέλος της πανδημίας της γρίπης H1N1, όπως αναφέρει το Bloomberg News, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Η Margaret Chan, διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα πρέπει να προσδιορίσει εάν οι υγειονομικές αρχές θα παραμείνουν σε ετοιμότητα παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 έχει γίνει πιο θανατηφόρος ή ότι έχει γίνει ανθεκτικός στα φάρμακα που τον καταπολεμούν.

Να σημειωθεί πως δαπανήθηκαν περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμβόλια και φάρμακα για την καταπολέμηση του μικροβίου, το οποίο είχε κοινά στοιχεία με την ισπανική γρίπη του 1918.

Πρέπει να μετρήσουμε τα τυχερά μας αστέρια”, ανέφερε ο Malik Peiris, καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας πως “υπήρξαμε πολύ τυχεροί που στην προκειμένη περίπτωση ήταν μια πολύ ήπια λοίμωξη”.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Gregory Hartl, δεν έχει οριστεί καμία συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις επί του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται πως η “γρίπη των χοίρων” ξεκίνησε στις αρχές του 2009 από το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μέσα σε έξι μόλις εβδομάδες εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σκοτώνοντας 18.337 ανθρώπους (κυρίως παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας) , όπως ανακοίνωσε τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου