'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Όχι άλλα μέτρα, αλλά ... στο 23% ο ΦΠΑ το 2011 !!!!!!!!

Να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα η κυβέρνηση, είπε τη Δευτέρα (23/08) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αλλά έσπευσε να διευκρίνισει ότι υπάρχουν μέτρα και αποφάσεις που είναι δρομολογημένες.



Ο κ. Πεταλωτής επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων για το 2010, που τελειώνει σε τρεις μήνες περίπου από σήμερα.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι από το 2011 θα δούμε μετατάξεις προϊόντων στους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

Αλλά και ο υφυπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε σε συνέντευξη του πως για το υπόλοιπο έτος δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, ενώ ο ΦΠΑ είναι δρομολογημένος για του χρόνου.

«Στο προσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε τις 4 του Οκτώβρη και βέβαια και αργότερα στο κείμενο του προϋπολογισμού θα υπάρχουν οι προτάσεις για το ποιες είναι εκείνες οι κατηγορίες των αγαθών και των υπηρεσιών που θα πάνε στον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Η εφαρμογή τους όμως θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Έχουμε πει επανειλημμένως ότι σ' αυτή την αξιολόγηση θα λάβουμε υπόψη μας τι σημαίνει για την οικονομία, τι σημαίνει για συγκεκριμένους κλάδους, τι σημαίνει για τους πολίτες, τι σημαίνει για τον πληθωρισμό η όποια επιλογή και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια θα αποφασίσουμε, τι ακριβώς θα μετατάξουμε στον υψηλότερο συντελεστή και ποια μέτρα ισοδύναμα θα φέρουμε έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε έσοδα που υπάρχουν»
, είπε ο υφυπουργός.


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου