'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ιδού τα 5 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα στις ΗΠΑ !!!

Με τους δείκτες της ανεργίας στις ΗΠΑ να έχουν ανέλθει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τόσο ώστε να απειλούν μάλιστα την ίδια την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αρκετοί Αμερικανοί είναι ευγνώμονες που εργάζονται και είναι σε  θέση να βγάλουν τα «προς το ζην». Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι νιώθουν πανευτυχείς, καθώς το στρες που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαίνεται πως έχει πλήξει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.
Ποια είναι όμως τα πέντε πιο στρεσογόνα επαγγέλματα στις ΗΠΑ για το 2010, όπως προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη της CareerCast.com;

5. Αστυνομικός υπάλληλος
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ εργάζονται 9,5 ώρες καθημερινά, ενώ η ανεργία στον εν λόγω κλάδο κυμαίνεται μεταξύ του 0 και του 4%.
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά καταστάσεις που απειλούν την ίδια τους τη ζωή. Οι βάρδιες είναι πολύωρες και ιδιαίτερα δραστήριες. Το εν λόγω επάγγελμα απαιτεί συνδυασμό σωματικής και συναισθηματικής δύναμης.
4. Χειρουργός
Οι χειρουργοί στις ΗΠΑ εργάζονται κατά μέσο όρο 11 ώρες την ημέρα, ενώ ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Η ανεργία στον κλάδο δεν ξεπερνά το 4%.
Οι χειρουργοί εργάζονται ασυνήθιστες ώρες, ενώ αρκετές επεμβάσεις είναι πολύωρες και ιδιαίτερα απαιτητικές. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί άμεσες αποφάσεις για θέματα ζωής και θανάτου.
3. Οδηγός ταξί
Οι οδηγοί ταξί στις ΗΠΑ εργάζονται καθημερινά περί τις 9,5 ώρες. Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 14%.
Οι οδηγοί ταξί έχουν ακανόνιστα ωράρια, δουλεύοντας νύχτες ακόμη και σαββατοκύριακα. Η οδήγηση στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ πρόκειται για ένα επάγγελμα ιδιαίτερα εκτεθειμένο στις εγκληματικές  ενέργειες. Οι καιρικές συνθήκες συνιστούν έναν ακόμη στρεσογόνο παράγοντα.
2. Εταιρικό στέλεχος
Ένα εταιρικό στέλεχος στις ΗΠΑ, ιδίως ένα ανώτερο διοικητικό στέλεχος, εργάζεται κατά μέσο όρο 11 ώρες ημερησίως, σε ένα πεδίο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.
Απαιτούνται αρκετά καλές γνώσεις γύρω από τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τις οικονομικές τάσεις καθώς και συνεχής επαγρύπνηση. Οι αποφάσεις ενός ανώτατου εταιρικού στελέχους έχουν άμεσο αντίκτυπο για έναν σημαντικό  αριθμό υπαλλήλων καθώς και για τη μετέπειτα πορεία της ίδιας της εταιρείας.
1. Πυροσβέστης
Οι πυροσβέστες στις ΗΠΑ εργάζονται κατά μέσο όρο 11 ώρες την ημέρα, αντιμετωπίζοντας μεγάλη πίεση του χρόνου.
Συνήθως εργάζονται ασυνήθιστες ώρες, ενώ βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στρεσογόνο επάγγελμα, καθώς η κατάσβεση των πυρκαγιών ενέχει πολλούς και σημαντικότατους  κινδύνους 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου