'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τα ΜΜΕ ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του λαού;

Η αποστολή των ΜΜΕ λογικά θα έπρεπε να είναι η αντικειμενική πληροφόρηση του λαού.
Άλλωστε ο ίδιος ο λαός πληρώνει και συντηρεί αυτά τα μέσα πληροφόρησής του. Πολύ γρήγορα τα ΜΜΕ μετατράπηκαν σε τέταρτη εξουσία και από τη θέση αυτή, αντί να αποτελούν το φόβητρο και το λαϊκό όργανο ελέγχου των άλλων τριών εξουσιών, πολλά από αυτά και ιδιαίτερα στη χώρα μας, άρχισαν να διαπλέκονται με τις άλλες εξουσίες και τελικά έφτασαν να συναποτελούν....
μέρος του συνολικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, μετατρεπόμενα από μέσα ελέγχου σε μέσα προστασίας αυτού του κατεστημένου.

Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μια μερίδα των ΜΜΕ αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο μιας λαϊκής εξέγερσης. Στην ουσία έχουν μπει ανάμεσα στους καταπιεστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και της τρόϊκας από το ένα μέρος και του καταπιεζόμενου λαού από το άλλο, κατευνάζοντας τη λαϊκή οργή και παίζοντας το ρόλο αναχώματος ενάντια σε τυχόν λαϊκή εξέγερση.
Ο σκοπός για μας είναι προφανής. Η διατήρηση του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και των συμφερόντων του αλώβητων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Όμως μπορεί και να κάνουμε λάθος και ο σκοπός τους να είναι η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης προς όφελος του λαού. Ποιος ξέρει;

Πάντως εμείς εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι αφενός κρατούν το λαό σε μόνιμη πνευματική καταστολή και επαναστατική αδράνεια, βάζοντας ψεύτικα διλήμματα και ενσπείροντας φοβίες και τρόμο, αφετέρου παίζουν διασπαστικό κοινωνικό ρόλο σε περίπτωση οξείας αντίδρασης μιας κοινωνικής ομάδας, διαβάλλοντάς την και στρέφοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον της.

Φυσικά εμπόδιο στην εκδήλωση της λαϊκής οργής και σε τυχόν λαϊκή εξέγερση είναι και ο κομματικός συνδικαλισμός. Όμως αυτός δεν έχει μεγάλες ικανότητες και κοινωνική αποδοχή και δεν θα ήταν ικανός από μόνος του να αποτελέσει ανάχωμα για προστασία του κατεστημένου. Στη σημερινή συγκυρία ο κομματικός συνδικαλισμός θα ήταν ανύπαρκτος και καταδικαστέος αν δεν προβαλλόταν και δεν συντηρούταν από τα ΜΜΕ. Η προβολή των συνδικαλιστικών τηλεπερσόνων και η προσχεδιασμένη αντιπαράθεσή τους στα ΜΜΕ ρίχνει τη λαϊκή επαναστατικότητα και διασύρει το συνδικαλισμό στα μάτια των πολιτών, κάτι που δεν θα επιτυγχανόταν χωρίς τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Φανταστείτε λοιπόν αν ξαφνικά τα ΜΜΕ, άλλαζαν ρότα και άρχιζαν να εμφανίζουν την ωμή αλήθεια στο λαό σχετικά με την υποδούλωσή μας στο μνημόνιο και στην τρόϊκα. Δηλαδή την ανύπαρκτη αξία που έχει πλέον το Σύνταγμά μας, το ποιοι καταπιέζονται, ποιοι στην πραγματικότητα κερδίζουν  από αυτή την καταπίεση και τι ακριβώς ρόλο παίζει η πολιτική ελίτ του τόπου.
Τότε αυτόματα θα γινόταν λαϊκή εξέγερση ή μήπως αμφιβάλλει κανείς;

Επομένως τα ΜΜΕ, καλώς ή κακώς, εσείς θα το κρίνετε αυτό, αποτελούν σήμερα το μοναδικό ανάχωμα μιας λαϊκής εξέγερσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου