'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αντιπαράθεση στη ΠΓΔΜ για δηλώσεις του νέου πρέσβη της χώρας στο NATO

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη ΠΓΔΜ σχετικά με τις δηλώσεις του νέου πρέσβη της χώρας στο NATO για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Μάρτιν Τρένεφσκι δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα...
αμφισβητήσει την αρχή της ομοφωνίας και της αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ σχετικά με την απόφαση της Συμμαχίας τον Απρίλιο του 2008 να μην συμπεριλάβει στις τάξεις του τη ΠΓΔΜ μέχρι την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Οι επίμαχες αναφορές του κ. Τρένεφσκι έγιναν κατά την κατάθεσή του στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ΠΓΔΜ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι να αποσύρει τον κ.Τρένεσφσκι από τη πρεσβεία στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του φανερώνουν αντινατοϊκή διάθεση και πλήρη άγνοια του τρόπου λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ.

Ο αντιπρόεδρος του SDSM Γκόρνταν Γκεοργκίεφ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την τοποθέτηση του κ. Τρένεφσκι αποκλίνει από τον βασική δέσμευση και στόχο που είναι η ενσωμάτωσή της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και πλήττει τα εθνικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με μέρος του Τύπου της ΠΓΔΜ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για τις αναφορές αυτές του πρέσβη ως μέρος της διαδικασίας ανάληψης των καθηκόντων του.

Καλύπτει το πρέσβη η κυβέρνηση

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλυψε το πρέσβη, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της κορυφαίας εθνικής προτεραιότητας για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και η πορεία αυτή θα συνεχιστεί από το νέο πρέσβη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την απαξίωση του κ. Τρένεφσκι για την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Η αντιπολίτευση επανήλθε αναφέροντας ότι οι αναφορές του κ.Τρένεφσκι δημιούργησαν αλγεινές εντυπώσεις, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


ΠΗΓΗ:   Newsroom

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου