'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

H Google θέλει να γίνει πλανητάρχης…

Πουλάει διαφήμιση ( δηλαδή βάζει τα banner της στα site) σε εξεφτελιστικές τιμές και ... κανείς δεν της αρνείται. 

Βγάζει μπροστά στη αναζήτηση αυτά που εκείνη προγραμματίζει και όσοι πληρώνουν. Και τώρα θέλει να ελέγξει στα ίσια το ίντερνετ. Αυτά παθαίνει κανείς όταν λειτουργεί σαν μονοπώλιο. Μήπως να σπάσει κι αυτό;
Σε κλοιό εκατό περίπου διαδηλωτών βρέθηκε το Σάββατο το «αρχηγείο» της Google στην Καλιφόρνια. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού που θα οδηγήσουν όπως ισχυρίζονται σε διαδίκτυο «δύο ταχυτήτων»...
Η Google και η Verizon προτείνουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι σταθερές από τις ασύρματες συνδέσεις, γεγονός που θα επιτρέψει στους παροχείς ίντερνετ να ελέγχουν...

την κυκλοφορία στο διαδίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες ιστοσελίδες.
Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι αν αυτά τα σχέδια υλοποιηθούν, θα θέσουν περιορισμούς στην πλοήγηση στο ίντερνετ, καθιερώνοντας προνόμια για όσους μπορούν να πληρώσουν για καλύτερες υπηρεσίες.
«Εταιρείες όπως η Google έχουν ωφεληθεί από το ελεύθερο και ανοιχτό ίντερνετ και τα σχέδια τους θα το καταστρέψουν», δήλωσε στο BBC oΤζέιμς Ρούκερ της ColourofChange.org, μίας από τις πολλές οργανώσεις που πήραν μέρος στη διαδήλωση. «Σκέπτονται να δημιουργήσουν μια λωρίδα υψηλής ταχύτητας στο ίντερνετ με ελεγχόμενη πρόσβαση, γεγονός που θα σημάνει ότι αν θέλεις πρόσβαση στο διαδίκτυο του 21ου αιώνα, θα πρέπει να πληρώνεις».
Οι προτάσεις που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Verizon προωθούν το ανοιχτό ίντερνετ για τις σταθερές γραμμές, αλλά συνηγορούν υπέρ της επιβολής περιορισμών στις ασύρματες συνδέσεις με την παροχή πρόσβασης σε «διαφοροποιημένο» -όπως το ονομάζουν- περιεχόμενο.
Οι επικριτές του σχεδίου επισημαίνουν ότι θα υπονομεύσει την αρχή της αμεροληψίας που ισχύει τώρα στο διαδίκτυο και εγγυάται ότι όλες οι πληροφορίες αντιμετωπίζονται ισότιμα και κανείς δεν έχει προνομιακή πρόσβαση ή δεν αποκλείεται από αυτές. Για λογαριασμό της Google ανέλαβε να απαντήσει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Νίκλας Λαντμπλαντ.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό και σύνθετο ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί. Η Google υποστηρίζει ένθερμα το ανοιχτό ίντερνετ και στην πρόταση που καταθέσαμε με τη Verizon συμπεριλαμβάνονται και δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν την ελεύθερη πρόσβαση», δήλωσε ο Λάντμπλαντ. Υπερ του σχεδίου των δύο εταιρειών έχει ταχθεί και ο όμιλος της AT&T, ενώ τη διαφωνία του έχουν εκφράσει μεγάλες εταιρείες του κυβερνοχώρου όπως το Facebook και το Skype.
Δικαστικά στρέφεται η Oracle Corp κατά της Google, ισχυριζόμενη πως το λειτουργικό σύστημα Android για «έξυπνα» κινητά παραβιάζει τις πατέντες της τεχνολογίας Java. H Google δήλωσε ότι μελετά το ζήτημα και αρνήθηκε προς το παρόν να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Η Oracle, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων, εξαγόρασε έναντι 5,6 δις. δολ. τα δικαιώματα της γλώσσας προγραμματισμού και της σχετικής τεχνολογίας Java, από τη Sun Microsystems. Η Java μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη μιας σειράς εφαρμογών για υπολογιστές, ιστοσελίδες, έξυπνα κινητά και άλλες φορητές συσκευές.
Στην αγωγή που κατέθεσε η Oracle, αναφέρει ότι το Android συμπεριλαμβάνει ποικίλες εφαρμογές της Java και παραβιάζει διάφορες πατέντες, κάτι που –κατά την Oracle- η Google θα έπρεπε να γνωρίζει, επειδή τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει αρκετούς μηχανικούς που προηγουμένως εργάζονταν στη Sun Microsystems πάνω στην τεχνολογία Java.
Η Oracle ζητά να απαγορευθεί στη Google να αναπτύσσει περαιτέρω και να διανέμει το λειτουργικό Android, καθώς επίσης αποζημίωση για σκόπιμη παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.


exypno
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://thenewsbus.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου