'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το Κάστρο της Άρτας, έχει... τα κακά του χάλια.....

Δεν έχουμε προσωπικό, λέει η Προϊσταμένη της Εφορείας.

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα δύο μουσεία της Άρτας, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό, και θα εγκαινιαστούν από τον υπουργό Πολιτισμού το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο σε κακή κατάσταση παραμένει το Κάστρο της πόλης, παρά τις προσπάθειες της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.Όπως δήλωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αφέντρα Μουτζάλη
Να σημειωθεί ότι το Βυζαντινό Μουσείο Άρτας είναι ουσιαστικά γλυπτού διάκοσμου.
Όπως διευκρίνισε η κ. Μουτζάλη «πρόκειται για αρχιτεκτονικά γλυπτά της ευρύτερης περιοχής, που ξεκινάνε από την παλαιοχριστιανική περίοδο. Φιλοξενούνται μερικά των μέσων χρόνων και μερικά του ύστερου Βυζαντίου, δηλαδή των χρόνων του Δεσποτάτου, που είναι είτε καθαρά υστεροβυζαντινά, είτε με επιδράσεις δυτικές».
«επιχειρήσαμε, με τα λίγα χρήματα που διαθέτουμε, να καθαριστεί ο χώρος. Αναθέσαμε τον καθαρισμό σε ιδιωτικό συνεργείο, γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε εργατικό προσωπικό. Ελπίζω πολύ σύντομα το Κάστρο να είναι ευπρεπές. Θλίβομαι κι εγώ όταν τα βλέπω αυτά τα πράγματα, αλλά με τα δόντια μου δεν μπορώ να κόψω τα χόρτα, όπως καταλαβαίνετε. Πρέπει να υπάρχει προσωπικό».Ιδιαίτερα προβάλλει το θέμα της έλλειψης προσωπικού: «Η δική μας υπηρεσία δεν είναι στελεχωμένη, όπως θα έπρεπε. Και μιλάμε βεβαίως για μια Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων σ’ ένα Νομό που έχει 3.000 μνημεία και από τα οποία τα σημαντικότερα είναι μέσα στην πόλη που εδρεύουμε. Δυστυχώς η οικονομική κρίση πλήττει και εμάς».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου