'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αντίστροφη μέτρηση

Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η Αντικαπνιστική Επιτροπή, η υπουργός και η υφυπουργός Υγείας. Για βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω του νέου νόμου για το κάπνισμα έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου. Τι προβλέπει ο νόμος.

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου απέσπασε η Αντικαπνιστική Επιτροπή για την έξοχη δουλειά της.
Η Αντικαπνιστική Επιτροπή μαζί με την υπουργό και την υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά αντιστοίχως, επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αύριο, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
"Η προσπάθειά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δουλειά που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στην καθημερινή ζωή", ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά, ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά όπως είπε, όσο και στην προστασία της υγείας των παθητικών καπνιστών.
Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέδωσε στον πρωθυπουργό το φάκελο με την υπουργική απόφαση, το πλαίσιο των ελέγχων, αλλά και το πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών.
Τι ισχύει από αύριο
Από αύριο 1η Σεπτεμβρίου ο νόμος τίθεται σε εφαρμογή. Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής παραβούν το νόμο περισσότερες από μία φορές.
Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών, ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.
Έγινε, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα "σφραγίζονται" προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Στους καπνιστές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου