'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μπακογιάννη: Θα κάνω κόμμα αλλά μετά τις εκλογές!!

«Ναι, δεν το κρύβω» ότι θα δημιουργήσει νέο κόμμα, δήλωσε σήμερα η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μεταθέτοντας ωστόσο την ίδρυσή του για μετά τις εκλογές. Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια ενώ χαρακτήρισε την επιλογή της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας «επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου», εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στον Νικήτα Κακλαμάνη.
Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι εμφανίστηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, όπου αμφισβήτησε την επιλογή Σαμαρά για το Δήμο της Αθήνας, μίλησε για τα σχέδιά της για τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ εξέφρασε την άποψή της για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
«Αυτή την εποχή σίγουρα δεν υπάρχει μια σταθερά, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της κυβερνήσεως αυτό το Φθινόπωρο, κυρίως στα οικονομικά. Δηλαδή, είναι βέβαιο, ότι πρέπει να αλλάξει ρότα σε ορισμένους τομείς, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Από την άλλη μεριά, όμως, η Ελλάδα δεν θα χαθεί. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να το βάλει κάτω. Δηλαδή, θα πρέπει να δώσουμε μια μάχη να βγούμε από αυτό το τούνελ» είπε η κα Μπακογιάννη ενώ προσέθεσε: «Όλες οι χώρες περάσανε μιας μορφής κρίση, όχι του μεγέθους του δικού μας, γιατί το δικό μας είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, αλλά τελικώς βγήκαν. Και θα βγούμε και εμείς. Και θα εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας λίγο περισσότερο και θα αποφασίσουμε, ότι θα περάσουμε κάποιο διάστημα, το οποίο θα είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να βγούμε. Και αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι, να βράσουμε μέσα στη μιζέρια μας, να κλαίμε τη μοίρα μας και να περιμένουμε κάποιον από μηχανής Θεό, γιατί αυτός δεν υπάρχει. Άρα, θα χρειαστεί να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, να τα δούμε σωστά και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες, οι οποίες αναμφισβήτητα υπάρχουν, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό».
«Εγώ βεβαίως είμαι υπέρ του πακέτου σταθεροποίησης και η χθεσινή έρευνα που δημοσίευσε το MEGA αποδεικνύει περίτρανα, ότι αυτοί που λένε όχι, έχουν 13%, διότι ο κόσμος δεν είναι χαζός» τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής. «Ο κόσμος ξέρει, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να δανειοδοτηθεί η χώρα. Ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Από εκεί και πέρα το μνημόνιο βάζει στόχους. Πως θα πετύχουμε τους στόχους; Εκεί διαφωνούμε. Εγώ, λοιπόν, είμαι σήμερα σε μια θέση, που μου επιτρέπει να λειτουργώ με βάση την συνείδησή μου απέναντι στον ελληνικό λαό, χωρίς κομματικές εμπάθειες και κομματικές παρωπίδες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εγώ κάνω σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εκεί που πιστεύω ότι δεν τα πάει καλά».
«Η εποχή στην οποία μπορεί ένας άνθρωπος να πολιτεύεται με βάση την συνείδησή του, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση εκτίμηση η κα Μπακογιάννη, και τόνισε πως «Εγώ έχω σκοπό αυτό να το μεταβάλλω και να αθροίσω τις δυνάμεις αυτές με πολλούς άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα κάνει το κόμμα, η κα Μπακογιάννη απαντά: «Ναι, δεν το κρύβω», και εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα.
«Εγώ λέω κάτι απλό. Ότι, η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό φορέα, κατά τη γνώμη μου, ο οποίος δεν είναι προσωπική υπόθεση, να το ξεκαθαρίσω, γιατί κανένας φορέας δεν απαντάει προσωπικές υποθέσεις, είναι άποψη πολλών. Εμείς είμαστε σε μια φάση στην οποία βρισκόμαστε, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν είναι στόχος μας να προχωρήσουμε πριν τις Δημοτικές Εκλογές, θα προχωρήσουμε μετά τις Δημοτικές Εκλογές κατά πάσα πιθανότητα. Δεν μπορώ να σας πω, αν θα είναι αμέσως μετά ή αν θα είναι αρχές Δεκεμβρίου» διευκρινίζει η πρώην υπουργός.
Η Ντόρα Μπακογιάννη απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως «για μένα η Αυτοδιοίκηση έκλεισε τον κύκλο της». Για το Δήμο της Αθήνας η κα Μπακογιάννη δηλώνει πως «θα στηρίξω τον Νικήτα Κακλαμάνη» ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κικίλια «επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου». Απέρριψε επίσης την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη λέγοντας ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο μηχανισμός της Ν.Δ. στην Κρήτη. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε, ωστόσο, τα 23 μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς «σωστά και απολύτως λογικά».

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου