'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οδηγός ετών 11 και με συνοδηγό τον πατέρα της...!!!

Λίγο νωρίς αποφάσισε πατέρας να παραδώσει μαθήματα οδήγησης στν 11χρονη κόρη του. Και δεν έφτανε αυτό, η νεαρή οδηγός, μπήκε στη λωρίδα των ασθενοφόρων. 
 
Η 11χρονη οδηγούσε στη Λευκωσία με συνοδηγό τον πατέρα της  χθες το απόγευμα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας στη διάβαση των ασθενοφόρων, κοντά στο Mall στο Στρόβολο, την εντόπισαν οι Αστυνομικοί της Τροχαίας.
 
Αστυνομικοί της τροχαίας σταμάτησαν όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα για έλεγχο, αφού δεν επιτρέπεται η διέλευση ιδιωτικών οχημάτων κάτω από τη διάβαση παρά μόνο ασθενοφόρων. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί είδαν ότι στο τιμόνι ήταν άτομο με μαθητική στολή και όταν έλεγξαν τα στοιχεία της οδηγού, διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν μόλις 11 χρονών. 
Η 11χρονη μαθήτρια πήγαινε βόλτα τον πατέρα της, ο οποίος καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και τον μεγαλύτερο αδελφό της, ηλικίας 14 ετών, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα. 
Αστυνομία: "Οι γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Οι ηθικές και ποινικές ευθύνες των γονιών ή των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που επιτρέπουν τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων σε ανήλικους είναι ξεκάθαρες, επισήμανε σε δηλώσεις του ο  Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος χαρακτήρισε ανησυχητικό το φαινόμενο ανήλικοι να οδηγούν μοτοποδήλατα ή μοτοσικλέτες.

Όσον αφορά τον πατέρα της 11 χρονης, αυτός συνελήφθη χθες το βράδυ και θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Οι ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις ποικίλουν ανάλογα με τις περιστάσεις, δήλωσε ο κ. Δημητρίου, ενώ ανέφερε ότι η γενική ποινή για τα τροχαία ατυχήματα ανέρχεται σε 1750 ευρώ πρόστιμο ή ένα χρόνο φυλάκιση.

Συμπλήρωσε ότι κατά καιρούς υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με ανηλίκους και κατέληξε ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασκούν αποτελεσματικότερο έλεγχο στα παιδιά τους για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων. 

http://www.sigmalive.com/news/local/317459

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου