'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού!!!!!!!

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στον BHMA 99,5 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του ...πλούσια στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τα οποία επεξεργάζεται προκειμένου να εντοπίσει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

«Διαθέτουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές από καταθέσεις του εξωτερικού. Είμαστε στο στάδιο που ομογενοποιούμε τα στοιχεία. Στην συνέχεια θα τα ταυτίσουμε με το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και θα τα διασταυρώσουμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε ο κ. Σπινέλλης.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα στοιχεία των καταθέσεων που δεν θα ταυτίζονται με τις δηλώσεις θα αποστέλλονται για περαιτέρω έρευνα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στα ελεγκτικά κέντρα.

Σε ερώτηση για το εάν οι περικοπές μισθών που ίσχυσαν το 2010, επεστράφησαν σε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ως επιδόματα και έκτακτες αμοιβές, ο κ. Σπινέλλης παρέπεμψε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ωστόσο σημείωσε πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν ενεργοποιηθεί η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, εξέλιξη που προσδιόρισε στα τέλη του έτους.

Για την ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει σταδιακά τις αποδείξεις, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ τόνισε πως θα χρησιμοποιείται προαιρετικά από τους φορολογουμένους στις συναλλαγές τους για την καταγραφή της αξίας των δαπανών που κτίζουν το αφορολόγητο. Δεν πρόκειται δηλαδή για πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, απλά θα καταγράφεται η δαπάνη για να ενημερώνεται ηλεκτρονικά και η ΓΓΠΣ. Ο ίδιος είπε πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει περιγραφή του συστήματος στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία αναμένει και τη σχετική έγκριση.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη περαίωση, είπε πως η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας. Τόνισε δε πως καθημερινά θα αποστέλλονται από την ΓΓΠΣ 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 10 -13 ημερών.

Ερωτηθείς για την πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων 2010 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων δήλωσε πως μέχρι σήμερα έχει εκκαθαρισθεί το 96% των δηλώσεων και απομένει ένα 4% που λόγω τεχνικών δυσκολιών καθυστερεί η βεβαίωση του φόρου. Ο ίδιος υπογράμμισε πως σε σχέση με πέρυσι οι υπηρεσίες βρίσκονται μια εβδομάδα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.


in.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_397.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου