'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Νέα πρόστιμα για τις επιδοτήσεις

Με καινούργιο πρόστιμο απειλείται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 343,7 εκατοµµυρίων ευρώ το οποίο επιβάλλεται αύριο κιόλας, για τις παράνοµες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας την περίοδο 2004-2007.

Πρόκειται για ενισχύσεις τις οποίες η Ε.Ε. έκρινε παράνομες και οι οποίες θα διογκώσουν το ύψος των προστίμων που θα μας επιβληθούν ως χώρα στο ποσό των 1,3 δισ. ευρώ συνολικά. 

Σύµφωνα µε υπάρχουσα έκθεση αλλά και το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", η Ελλάδα καλείται να επιλέξει να επιστρέψει στην Ε.Ε.:
- Ή το περιβόητο Πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ το οποίο δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα.

- Ή μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες όμως διογκώνονταν συστηματικά και έτσι έφτασε το χρέος του οργανισµού στα 4 δισ. ευρώ έναντι των 700 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003.

Το συγκεκριμένο χρέος ανέλαβε να εξοφλήσει το Ελληνικό Δημόσιο με ειδική τροπολογία και επιβαρύνει το έλλειμμα της χώρας  κατά 1,6%!
- Ή τέλος πλήθος εκπρόθεσµων πληρωµών.

Από την ίδια έκθεση εξάγεται το συμπέρασμα πως το πρόστιμο των 343,7 εκατ. ευρώ είναι οι συνέπειες της κακής εφαρµογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και της έλλειψης ελεγκτικών µηχανισµών ενώ αφορούν σε στρεµµατικές ενισχύσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τις επιδοτήσεις καπνού, σταφίδας, και των αιγοπροβάτων, αλλά και προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης στα µικρά νησιά του Αιγαίου, προγράμματα που αφορούν στην περίοδο Σηµίτη ύψους περίπου 3,9 εκατ. ευρώ.

Το πρόστιµο που θα ανακοινωθεί αύριο θα πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων έπεσε από τα σύννεφα, όταν ανακαλύφθηκε ότι, από παράλειψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου το 2007, η χώρα θα κληθεί να επιστρέψει στην Κοµισιόν ένα ακόμα πόσο ύψους 270 εκατ. ευρώ το οποίο είναι οι επιπλέον αποζημιώσεις, το εξτρά ποσό, των αγροτών της Πελοποννήσου κυρίως, αλλά και της Εύβοιας των οποίων οι σοδειές είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου