'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανεπαρκής ο έλεγχος στα Γιαννενα!!!!!

Σε «εθνικό διχασμό» μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών οδηγείται η χώρα με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στην οποία αντιδρούν κυρίως οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, ζητώντας τουλάχιστον την αναβολή του μέτρου μέχρι το 2011. 

 Τα αποτελέσματα των ελέγχων τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στο νομό Ιωαννίνων δείχνουν ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κάθε άλλο παρά καθολική είναι, όπως εξάλλου μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πολίτης.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1142 αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους σε κλειστούς δημόσιους χώρους, εφαρμόζοντας το νόμο, στο βαθμό βέβαια που οι έλεγχοι αυτοί είναι εφικτοί.

Στο νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στην πόλη των Ιωαννίνων η μόνη υπηρεσία που πραγματοποιεί ελέγχους είναι η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Ιωαννιτών.Ακολουθώντας τις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας οι επόπτες υγείας της Διεύθυνσης ερευνούν και διαπιστώνουν τις καταγγελίες που φτάνουν στα γραφεία της υπηρεσίας και πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσιους χώρους με τα αποτελέσματα να είναι ανάλογα με αυτά της υπόλοιπης χώρας, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γιάννης Νικόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Νικόπουλο υπάρχουν πολλές καταγγελίες για διάφορους χώρους είτε σε απομακρυσμένα χωριά είτε ακόμη και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σημαντικό σημείο είναι να αντιληφθούν όλοι πως η απαγόρευση του καπνίσματος γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.«Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να τεθεί στις πραγματικές του διαστάσεις. Να καταλάβουν δηλαδή όλοι ότι δεν πρέπει να καπνίζουν για την υγεία τους και όχι για τα πρόστιμα. Αν πρυτανεύσει αυτό, τότε η συνύπαρξη καπνιστών και μη θα είναι καλύτερη. Ακούω διάφορες δηλώσεις για την δημιουργία καταστημάτων μόνο για καπνιστές. Τότε θα δημιουργηθούν αντίπαλα στρατόπεδα και δεν πρόκειται να βοηθηθεί κανένας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόπουλος.

Ελάχιστοι οι επόπτες

 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι επόπτες υγείας της υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν φυσικά να καλύψουν με ελέγχους όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους του νομού, ούτε καν της πόλης των Ιωαννίνων.Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις έξι άτομα είναι επιφορτισμένα με αυτούς τους ελέγχους, την ώρα που ασκούν παράλληλα τις πλείστες άλλες αρμοδιότητες της υπηρεσίας.Το αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ισονομίας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Νικόπουλος.«Αναμφίβολα αν είχε δραστηριοποιηθεί η δημοτική αστυνομία θα είχε μεγάλη συμβολή στην ισονομία των ελέγχων. 


Οι έξι επόπτες μαζί με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχουν κάνουν πιο γενικούς ελέγχους και είναι φυσικό να υπάρχει μια αδικία και να υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι στο τάδε μαγαζί έγιναν έλεγχοι ενώ στο δείνα όχι. Η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας θα ωφελούσε όχι μόνο την υπηρεσία αλλά όλους μας», σημείωσε.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου