'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Έφοδος σε γραφεία συνδέσμων...!!!

Στοιχεία για διοικητικά στελέχη συλλόγων που προσέφεραν άσυλο σε πρωταγωνιστές επεισοδίων και γνώριζαν για την κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών στα γραφεία των συνδέσμων τους σε Μπραχάμι, Αγίους Αναργύρους, Ηλιούπολη και Νέα Σμύρνη, συγκεντρώνει η ΕΛΑΣ. Οκτώ οι συλληφθέντες, με βαριές κατηγορίες στον Εισαγγελέα (Pics).

Με στόχο να κλείσουν τα γραφεία των συνδέσμων που ελέγχθηκαν και έγιναν οι συλλήψεις αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε διοικητικά στελέχη των συλλόγων που προσέφεραν άσυλο σε πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια, συνεχίζεται η έρευνα που άρχισε από την ΕΛΑΣ, μετά την έφοδο σε τέσσερις συνδέσμους.
Οι έφοδοι έγιναν από ειδικές μονάδες της αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του ΠΑΟ στο Μπραχάμι και του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν συνολικά οκτώ πρόσωπα που είτε βρέθηκαν στα γραφεία είτε είχαν ταυτοποιηθεί από εικόνες καμερών για συμμετοχή σε επεισόδια. Μάλιστα σε τρεις από αυτούς έχει αποδοθεί από την αστυνομία ηγετικός ρόλος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα βαριές, καθώς από την έρευνα βρέθηκε πλήθος από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, μαχαίρια, ρόπαλα αυτοσχέδια και μη, αποθέματα βενζίνης, φωτοβολίδες διαφόρων μεγεθών και κροτίδες.

Εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι βρέθηκαν νέας κατασκευής εμπρηστικοί μηχανισμοί που αποτελούνταν από μπουκάλι με βενζίνη που είχε στερεωμένη πάνω φωτοβολίδα, έτσι ώστε να εκραγεί μόλις η φλόγα φθάσει στο εύφλεκτο υγρό, καθώς και η μεγάλη ποσότητα από γκλομπς, μεταλλικά και ξύλινα, με τα οποία οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Οι έξι πρώτοι συλληφθέντες ηλικίας, 21, 25, 26, 30, 31 και 32 ετών, μαζί με τους άλλους δύο που φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο σε επεισόδια και ταυτοποιήθηκε η παρουσία τους από μαρτυρίες και στιγμιότυπα, οδηγούνται στον Εισαγγελέα με σωρεία κατηγοριών.

Ειδικά για τα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟ στον Άγιο Δημήτριο και του ΟΣΦΠ στην Ηλιούπολη, είχε καταγραφεί σειρά επιθέσεων και αντεπιθέσεων, εμπρησμοί και καταστροφές σε αυτοκίνητα και καταστήματα και ήδη με εισαγγελική εντολή, όπως και τα γραφεία της ΑΕΚ και του Πανιώνιου, όπου βρέθηκαν οι εμπρηστικοί μηχανισμοί θα κλείσουν.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, γίνεται παράλληλη έρευνα και συγκεντρώνονται μαρτυρίες, προκειμένου να επεκταθούν οι κατηγορίες και σε διοικητικά στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι γνώριζαν και συγκάλυπταν την παράνομη δραστηριότητα.
Αναζητούνται ακόμη για να συλληφθούν πρόσωπα που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια ή τα στοιχεία τους έχουν προκύψει από μαρτυρίες, αλλά είναι άγνωστος ο τόπος διαμονής τους.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου