'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Γιατροί σε δίκη για τον θάνατο 29χρονης εγκύου...

Στις 9 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του θανάτου της 29χρονης εγκύου Σουζάνας Τοπούζη τον Απρίλιο του 2009. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρεις γιατροί του νοσοκομείου Μυτιλήνης, οι οποίοι φέρονται ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ευθύνονται για την τραγική κατάληξη της νεαρής γυναίκας που κυοφορούσε το λίγων εβδομάδων παιδί της, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.

Για τον γυναικολόγο που παρακολουθούσε την 29χρονη, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ύστερα από επικοινωνία που είχε μαζί του η κοπέλα όταν εμφάνισε πυρετό «χωρίς να την εξετάσει, της υπέδειξε να πάρει αντιπυρετικά σκευάσματα». 


Επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η έγκυος είχε πάει τρεις φορές στο νοσοκομείο εμφανίζοντας συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια και στηθάγχη, εκείνος ήταν και πάλι καθησυχαστικός εκτιμώντας ότι η κατάστασή της οφείλεται σε ίωση. 

Βαρύτερες, όμως, είναι οι κατηγορίες για τις άλλες δύο γιατρούς (παθολόγο και πνευμονολόγο), οι οποίες -σύμφωνα πάντα με στοιχεία του κατηγορητηρίου- πέραν του ότι διέγνωσαν στη γυναίκα μια απλή ίωση χωρίς να την έχουν υποβάλει σε εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις, δεν έκριναν σκόπιμη την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, παρά το ότι υπήρχαν ελεύθερα κρεβάτια τόσο στη μαιευτική κλινική όσο και στις παθολογικές.

                                                                                                                                                                     Espressonews.gr

 http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου