'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο ιδανικός σύντροφος δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό..!!!

Ε, καλά δεν μας είπαν και τίποτα καινούριο. Πάντως, μια νέα έρευνα των Πανεπιστήμιων του Σέφιλντ και του Μονπελιέ “ανακάλυψε” πως το ιδανικό άλλο μισό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε στην πραγματική μας ζωή, τουλάχιστον όσον αφορά το ύψος το βάρος και τον σωματότυπο. 

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PloS ONE, υποστηρίζει πως η πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών έχουν άλλα στο μυαλό τους όταν ονειρεύονται την/τον ιδανικό σύντροφο, ωστόσο οι διαφορές ανάμεσα στην πραγματικότητα και το “όνειρο” είναι μικρότερες στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι άνδρες ονειρεύονται μια πιο αδύνατη γυναίκα από αυτή που έχουν – εκτός πια αν έχουν δίπλα τους μια σαν την Kate Moss -, ενώ οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους κάτι σε πιο μεγαλόσωμο απ' ό,τι πραγματικά έχουν.

Οι ερευνητές μελέτησαν 100 ετερόφυλα ζευγάρια από το Μονπελιέ της Γαλλίας. Για να μετρήσουν τις προτιμήσεις στη μορφολογία του σώματος, χρησιμοποίησαν λογισμικό που επέτρεπε στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν το σχήμα της σιλουέτας του ιδανικού τους συντρόφου σε μια οθόνη υπολογιστή. Έτσι, το μόνο που είχαν να τσεκάρουν ήταν η μορφή στον υπολογιστή με τη μορφή του αληθινού τους συντρόφου.

Για τους άνδρες, τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της ιδανικής συντρόφου (ύψος, βάρος, μάζα σώματος) δεν ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά της πραγματικής τους συντρόφου. Το μοναδικό ίσως “απωθημένο” είναι το βάρος, οπού και πάλι δεν βρήκαν ιδιαίτερες διαφορές με τις πραγματικές συντρόφους.

Από την άλλη, οι γυναίκες αναζητούν κάτι το τελειώς διαφορετικό από αυτό που έχουν όσον αφορά τα σωματικά χαρακτηριστικά, αν και βρίσκουν “παρηγοριά” στα στοιχεία του χαρακτήρα, καθώς όπως έδειξε η έρευνα καταφέρνουν να βρουν την αίσθηση του χιούμορ  και την εξυπνάδα στους πραγματικούς συντρόφους που έχουν. 


http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου