'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στον κλάδο των εξαγωγών...

Στα 48 εκατ. ευρώ υπολογίζονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι απώλειες των εξαγωγικών επιχειρήσεων για κάθε ημέρα που διήρκησε η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, ο κλάδος των εξαγωγέων έχει περιέλθει κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς περισσότερες από 200 εξαγωγικές επιχειρήσεις μεταξύ αυτών οι ιχθυοτροφικές μονάδες και φαρμακευτικές εταιρίες, έχουν σχεδόν κλείσει ή αναστείλει τη δραστηριότητά τους, ως συνέπεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων.
Το πρόβλημα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις παρότι ακόμη δεν μπορεί να αποτιμηθεί στο σύνολό του, ήταν τεράστιο, καθώς οι οδικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 43-44% του συνόλου των εξαγωγών, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπιζαν και οι εξαγωγές μέσω των θαλασσίων οδών, καθώς αυτοί είχαν αποκλειστεί.
Οι εκπρόσωποι των εξαγωγέων τόνισαν ότι την τελευταία τριετία η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα σταθερά αρνητικό όνομα στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη τους και όπως εξήγησαν θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, ομαλότητας στην αγορά για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές.
Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Λακασάς, τόνισε ότι η αγορά δεν αντέχει ούτε μία ώρα συνέχισης του αδιεξόδου στην αγορά, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις λειτουργούν αρνητικά σωρευτικά για τη δραστηριότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.έλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, σημείωσε ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Κρήτης έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση ασφυξίας, με τα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα του νησιού να βρίσκονται στις αποθήκες, και στις πύλες εξόδου, όπου παραμένουν 10άδες container με προορισμό τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Φινλανδίας, της Κίνας, αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.

http://thraki12.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου