'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη απάτη πελατών κινητής τηλεφωνίας μέσω SMS!!

Μεγάλη απάτη με λεία 20.000.000 ευρώ σε βάρος ανυποψίαστων πελατών κινητής τηλεφωνίας, μέσω SMS, από εταιρείες-φάντασμα. Εταιρείες αμφιβόλου νομιμότητας στέλνουν μηνύματα σε τυχαίους αριθμούς κινητών τηλεφώνων και χρεώνουν τον ανύποπτο ιδιοκτήτη της συσκευής.

Μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών κινητών τηλεφώνων για περίεργες χρεώσεις, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ζήτησε στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οποία οι παράνομες χρεώσεις σε λογαριασμούς έφτασαν μέσα σε ενάμιση χρόνο τα 20.000.000 ευρώ.

Οπως εξήγησε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση, οι εταιρείες-φάντασμα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών στέλνουν καθημερινά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο SMS. Εχουν υπερσύγχρονους υπολογιστές, οι οποίοι κάνουν αυτόματους συνδυασμούς αριθμών και στη συνέχεια αποστέλλουν στους αριθμούς αυτούς τα «ύποπτα» SMS. Από τα 1.000.000 μηνύματα που στέλνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τα 55.000 βρίσκουν τον στόχο τους. Οταν ο ανυποψίαστος πολίτης ανοίξει το μήνυμα και διαπιστώσει πως πρόκειται για «σκουπίδια», το σβήνει. Το κακό όμως έχει ήδη γίνει. Εχει χρεωθεί και πληρώνει το «φέσι» στον λογαριασμό του.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει διαπιστώσει την απάτη και σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών προσπαθεί να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών, με αποτέλεσμα ακόμα και οι νόμιμες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να πέφτουν θύματα των επιτηδείων.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η ασπίδα προστασίας θα αφορά τόσο τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δυσφημούνται από αυτή τη δραστηριότητα, όσο και τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι έρμαια στα κερδοσκοπικά τερτίπια διάφορων αετονύχηδων που έχουν βρει αυτό τον τρόπο για να βάζουν εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη τους.

Το νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί θα υποχρεώνει τις εταιρείες που επιθυμούν να νοικιάζουν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να δηλώνουν πλήρη στοιχεία ιδιοκτησιακού καθεστώτος, σαφές οργανόγραμμα λειτουργίας και προσφερόμενων προϊόντων καθώς και διεύθυνση έδρας.



http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου