'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου

Μισθολογικό χάος επικρατεί στο Δημόσιο, όπως αποκαλύφθηκε από τους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα.

Περίπου το 40% των μισθολογικών δαπανών προκύπτουν από τα επιδόματα, τα οποία ανεβάζουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά πολύ.

Για παράδειγμα, τυπικά ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αποχωρεί από το Δημόσιο με 1.666 ευρώ. Με τα επιδόματα όμως ο μισθός ενός νεοεισερχομένου στον δημόσιο τομέα κυμαίνεται από 1.280 έως 2.309 ευρώ.

Συγκρίνοντας τους μισθούς των υπαλλήλων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκύπτει ότι το 2008 ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, παρατηρείται ότι οι αμοιβές διαφέρουν από υπουργείο σε υπουργείο με πιο ευνοημένους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, παρατηρήθηκε ότι σχεδόν το 80% του συνολικού μισθολογικού κόστους προέρχεται από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Όλα αυτά βέβαια, θα «κοπούν» σιγά – σιγά, αφού η καθιέρωση του νέου, ενιαίου μισθολογίου, που συζητούν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εσωτερικών, θα φέρει περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες.

Το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2011, θα προβλέπει ένα ενιαίο βασικό μισθό, που θα περιλαμβάνει και τα επιδόματα (οικογενειακό και θέσης ευθύνης γιατί τα υπόλοιπα θα κοπούν).

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, το νέο καθεστώς να μην ισχύει για τους νεοεισαχθέντες στο Δημόσιο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν καθεστώς ιδιωτικού τομέα για τους μισθούς.

Όλα αυτά είναι προς το παρόν υπό συζήτηση...

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου